ODTÜ'lü öğrenciler Devrim Yürüyüşü'nde buluştu

ODTÜ'lü öğrenciler Devrim Yürüyüşü'nde buluştu

ODTÜ öğrencileri, Bahar Şenlikleri kapsamında Devrim Stadyumu'na yürüyüş gerçekleştirdi.

ODTÜ’de “Üniversitenin imkanı olmadığı” gerekçesiyle izin verilmeyen “Bahar Şenlikleri”, rektöerlüğün geri adım atmasıyla Devrim Stadyumu'nda yapıldı. ODTÜ öğrencileri, Bahar Şenlikleri kapsamında Devrim stadyumuna doğru yürüyüşe geçti.

Devrim Yürüyüşü için Fizik Bölümü önünde toplanan binlerce ODTÜ'lü, burada yapılan basın açıklamasının ardından Devrim Stadyumu'na yürüdü.

Açıklamayı ODTÜ öğrencileri adına Kaan Özdemir okudu. Özdemir, ekonomik krizin faturasının emekçilere, gençlere, kadınlara ödetilmek istendiği bir dönemde yürüyüşü gerçekleştirdiklerini ifade etti. Üniversitelerde patron zihniyetli yönetimlerin göreve getirildiğini ve üniversitelerin özerk ve bilimsel yapısının yok edilmek istendiğini dile getiren Özdemir, iktidarın, düşünen, okuyan ve sorgulayanları adeta şeytanlaştırdığını söyledi. Özdemir, buna karşılık ODTÜ'nün, daha iyi bir gelecek için emekçilerin yanında olmayı, halkın çıkarlarını savunmayı ve zorbalara karşı dik durmayı bir gelenek haline getirerek tüm ülkeye mal ettiğini ifade etti.

 

DAHA FAZLA