ODTÜ'de Türk Eğitim-Sen aracılığıyla faşist provokasyon çağrısı

ODTÜ'de Türk Eğitim-Sen aracılığıyla faşist provokasyon çağrısı

ODTÜ'de, Türk Eğitim-Sen Ankara 1 No'lu Şube tarafından, yapılması planlanan 'Cumhuriyet Yürüyüşü' için 23 Ekim Çarşamba günü için faşist provakasyon çağrısında bulunuldu. Yapılan provakatif çağrıda, "Gün, hainlere karşı bir olma günüdür" denildi.

İleri Haber

ODTÜ'de 23 Ekim Çarşamba günü yapılması planlanan yürüyüş için Türk Eğitim-Sen Ankara 1 No'lu Şube tarafından provakatif çağrıda bulunuldu.

Yapılan çağrıda, "Gün hainlere karşı bir olma günüdür" denilirken, kendi öğrencilerinin her eylemini engelleme girişiminde bulunan ODTÜ yönetimi, faşist provakasyon çağrısına sessizliğini koruyor.

Diğer yandan ülkücü faşist gruplarında destek olduğu çağrı için kendi aralarında yaptıkları yazışmalar dikkat çekti. Başkent Üniversitesi'ndeki bir grup faşist kendi arasında, "Çarşamba Günü ODTÜde yürüyüş olacak. Ülkücüler olarak yıllar sonra ilk kez girilecek. Saat 12-2 arası olacak Başkent Üniversitesi teşkilatı olarak katılım sağlamamız gerekiyor herhangi bir durumda kırım yapılabilir." şeklinde konuştu.

Kendilerine Gazi Ostim Teşkilatı diyen bir başka faşist grup, "Tüm Bölümlerin Dikkatine! 23 ekim Çarşamba günü Odtü Üniversitesinde saat 11:30 ila 12:30 arasında Cumhuriyet Yürüyüşü düzenlenecektir. Bizlerde o gün tüm birinci sınıf (Erkek) nüfusunu ve Okulda Olan tüm 2 ci sınıf (erkek) nüfusunu programa götüreceğiz. İçinde Vatan Sevgisi Bulunan Herkesin kendi isteği ile Katılacağından  şüphemiz yok.  Geri kalan kısmına gelecek olursak, Okula ilk geldiğiniz günden beri sizlere bu okulun ana kampüsten farklı olduğu anlatılıp. teşkilata programlara davet şeklinde olmuş gönüllülük esası sistemi ile yürütülmüştü herşey. Lakin Tüm hedeflerine bir bir ulaşan  Okulun 3/2 nüfusunu  teşkilat sayısı olarak aşan ve uzun zamandır siz 2 ci sınıfların fazlasıyla rahat olduğunuzun bilincinde olan teşkilatımız. Yeni Sistemine geçmiştir. Bu sistemi pazartesi gününden itibaren kavramaya başlıyacak ve çarşamba günüde ne olduğunu net bir şekilde anlayacaksınız. En güzel günlerimiz henüz yaşamadıklarımızdır diyor: ve yeni bir devrin başlangıcı olan Sloganımızı ekliyoruz" şeklinde kendi arasında provakatif çağrı mesajı yayımladı (Yazım hataları olduğu gibi verilmiştir).

Türk Eğitim-Sen Ankara 1 No'lu Şube'nin yayımladığı provakatif çağrı ise şu şekilde:

DAHA FAZLA