ODTÜ'de rektör yardımcısı istifa etti

ODTÜ'de rektör yardımcısı istifa etti

ODTÜ'de ruhsatsız yurt yapımına karşı günlerdir devam eden direnişin ve yönetime tepkilerin ardından rektör yardımcısı istifa etti.

Orta Doğu Teknik Üniversitesi'nde (ODTÜ) ruhsatsız yurt inşaatı için Kavaklık'ta çok sayıda ağacın kesilmesinin ardından öğrenci ve üniversite bileşenleri ayağa kalktı. Büyüyen tepki ve üniversite yönetimindeki tartışmaların ardından rektör yardımcısı Prof. Dr. Meliha Altunışık istifa etti.

ODTÜ'de mühendislik fakültesi, fen edebiyat fakültesi, enformatik enstitüsü, eğitim fakültesi ile iktisadi ve idari bilimler fakültesi de üniversite yönetimine sorunların çözümüne ilişkin çağrıda bulundu. Fakültelerin ortak talepleri polisin yerleşke dışına çıkarılması ve yurt faaliyetine son verilmesi. Polisin en kısa zamanda yerleşkeden çıkarılması gerektiğini belirten fen edebiyat fakültesi akademisyenleri, "Polisin ne zaman çıkacağına ilişkin bilginin kamuoyu ile paylaşılmasını, KYK yurdunun yapımının ODTÜ'nün hem ekolojik hem de sosyal çevre ve iklimine vereceği zarar dolayısıyla durdurulmasını, var olan sürecin şeffaf bir şekilde paylaşılarak katılımcı bir tutumun benimsenmesini" talep etti. Eğitim fakültesi bileşenleri de kesim yapılan bölgenin ODTÜ geleneklerine uygun yeniden ağaçlandırılmasını, kararların şeffaf bir şekilde, üniversitenin bütün iç paydaşlarının katılımıyla alınmasını önerdi.

İktisadi ve idari bilimler fakültesi bileşeni akademisyenler de yönetime tepki göstererek "Yerleşkemize polisin girmesi tüm fakültemizde büyük tepki oluşturmuştur. Polisin yerleşkeden çıkması ve Rektörlük ve Emniyetle imzalanan bir protokol varsa bunun hemen geri çekilmesi gerekmektedir" ifadelerini kullandı.

'HERHANGİ BİR AÇIKLAMA YAPMAYACAĞIM'

Cumhuriyet'ten Ozan Çepni'nin haberine göre, ODTÜ bileşenleri, son dönemde üniversite içinde birbiri ardına gelen olaylar ve artan gerilimin ardından rektör Verşan Kök ve yönetiminin istifasını talep ederken yönetimden ilk istifa geldi. Uluslararası İlişkiler Bölümü öğretim üyesi ve rektör yardımcısı Prof. Dr. Meliha Altunışık'ın istifa ettiği duyuruldu. Rektör Kök, istifaya ilişkin "Üniversitemiz Rektör Yardımcısı, Prof. Dr. Meliha Altunışık, kendi isteği ile 15 Temmuz’dan itibaren rektör yardımcılığı görevinden ayrılmaktadır. Rektör yardımcılığı görevine 16 Temmuz 2019 tarihinden geçerli olmak üzere Prof. Dr. Tülin Gençöz atanmıştır" dedi. Altunışık, herhangi bir açıklama yapmayacağını belirtti.