ODTÜ'de kökler direnişe çağırıyor!

ODTÜ'de kökler direnişe çağırıyor!

ODTÜ'lü öğrenciler yarın saat 16.00'da yapılacak eylem için "Kökler direnişe çağırıyor" sloganıyla çağrıda bulundu. Eyleme Türkiye'nin birçok yerinden katılım gösterilecek.

Orta Doğu Teknik Üniversitesi'nde (ODTÜ) 49 yıllığına bedelsiz olarak hukuksuz bir şekilde Kredi Yurtlar Kurumu’na (KYK) verilen Kavaklık alanında ağaçların kesilmesine yönelik tepkiler devam ediyor. ODTÜ’de KYK yurdu yapılmasına karşı olan ve polisin ODTÜ’den çıkmasını talep eden öğrenciler, yarın akademisyenlerin, ODTÜ’lü mezunların, sivil toplum örgütlerinin, sendikalar ve odaların katılımıyla “Kökler direnişe çağırıyor” sloganıyla yürüyüş düzenleyecek.

Türkiye’nin dört bir yanından katılımın beklendiği yürüyüş öncesi saat 16.00’da ODTÜ A4 kapısında toplanılacak. Beşinci Yurt önünden saat 16.30’da başlayacak yürüyüş inşaat alanı olan Kavaklık’a kadar sürecek. Yürüyüş ardından gece boyu çeşitli etkinlikler düzenlenecek. 

Kavaklık İnisiyatifi öğrencileri yürüyüşe katılım çağrısında bulundu. İnisiyatifin çağrısı şöyle:

Bu eylem, bu sürecin doğal katılımcılarını içeren, hayal ettiğimiz ve uygulanmasını beklediğimiz katılımcı sürecin taraflarını bir araya getiren bir eylem. Başından beri söylediğimiz şey KYK sürecinin katılımcı bir süreçle örülemediğiydi. Bundan kastımız, ODTÜ bileşenlerinin ve kamuoyunun gelişmelerden habersiz olması ve süreçlere dahil edilmeden, fikirleri sorulmadan imzalar atılmasıydı. Şimdi bu meselenin doğal tarafları bir araya geliyor ve sürece ortak olduklarını herkese gösteriyor. Bu eyleme katılım, sürece sahip çıkmak ve sorumluluk hissetmek adına, ODTÜ'yü savunmak ve ODTÜ birlikteliğini göstermek adına çok önemlidir. Kökler direnişe çağırıyor, kavaklık direnişi büyüyor sen de gel.

 

DAHA FAZLA