ODTÜ’de ‘kayyum rektör’ eylemi: 'Verşan Kök ODTÜ'ye rektör olamaz'

ODTÜ’de ‘kayyum rektör’ eylemi: 'Verşan Kök ODTÜ'ye rektör olamaz'

ODTÜ’lü öğrenciler, Boğaziçi Üniversitesi öğrencilerinin sürdürdüğü ‘Kayyum rektör istemiyoruz’ eylemlerine destek verdi. Öğrenciler, ODTÜ Rektörü Verşan Kök’e karşı, “Verşan Kök ODTÜ’ye rektör olamaz” sloganları attı

İleri Haber 

Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) öğrencileri, bugün üniversite kampüsünde düzenledikleri eylemle, Boğaziçi Üniversitesi öğrencilerinin, Melih Bulu’ya karşı düzenledikleri eylemlere destek verdi.

Üniversite rektörlüğü önünde yapılan eylemde öğrenciler, “Ne iktidar, ne rektör, üniversiteler bizimdir” ve “Verşan Kök ODTÜ’ye rektör olamaz” sloganları attılar. Rektörlük önünde düzenlenen basın açıklamasında öğrenciler şunları dile getirdi:

ODTÜ’de de üniversitenin yapısına yapılan saldırılar devam ediyor. Atanmış rektör aracılığıyla kampüse polisin girmesi, akademisyenlerin ve öğrencilerin polis şiddetiyle karşı karşıya kalması, toplulukların etkinliklerinin yasaklanması ve kapatılma tehlikesi, şenliğimizin elimizden alınmaya çalışılması geçtiğimiz yıllarda gördüklerimizden. Bunların en son örneği ise okulda gerçekleştirilen

 

Boğaziçi Üniversitesi öğrencilerine destek eylemine katılan öğrenci asistanlarının uyarılması ve sonrasında da bütçe kesintisi bahane gösterilerek işten atılması oldu.
Üniversitelerin gerçek sahipleri öğrencisi, akademisyeni ve emekçisiyle tüm bileşenlerken, üniversiteye dair kararları iktidarın uzantısı olarak hareket eden atanmış rektörler alıyor. Ortak taleplerimiz için çeşitli biçimlerde bir araya gelmeyi ve mücadele etmeyi sürdürecek, bu gidişata seyirci kalmayacağız.
 

• Tüm üniversitelerdeki atanmış rektörler istifa etsin.
• Rektörlük seçimleri akademisyenler, öğrenciler ve emekçiler tarafından gerçekleştirilsin.
• Resmen yetkisiz kılınan ÖTK yönetmeliği en demokratik şekliyle, öğrencilerle birlikte yeniden düzenlensin. Öğrenciler demokratik ÖTK'ler üzerinden üniversite yönetimine dahil edilsin.
• Antidemokratik bir uygulama olan KHK’lerle ihraç edilen akademisyenler, Barış Akademisyenleri de dahil olmak üzere görevlerine iade edilsin.
• Öğrencilere ve emekçilere yönelik siyasi nedenli baskıya, mobbinge ve işten atmalara son verilsin. Bu sebepten işten atılan arkadaşlarımız derhal geri alınsın.
 

DAHA FAZLA