ODTÜ'de istifa iddiaları

ODTÜ'de istifa iddiaları

ODTÜ'de "Truva atı" olarak nitelenen KYK yurdu projesine karşı gelişen tepkilerden sonra yönetim kademesinde istifa iddiaları gündeme geldi.

ODTÜ'de "Truva atı" olarak nitelenen ve Kavaklık bölgesindeki ağaçların katledilerek yapılması planlanan KYK yurdu projesine karşı gelişen tepkilerden sonra yönetim kademesinde istifa iddiaları gündeme geldi.

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Meliha Altunışık’ın istifasının ardından ODTÜ Yönetim Kurulu’ndan da istifalar olduğu belirtiliyor. Şu ana kadar Rektör Danışmanı Hale Işık Güler ile Rektör Yardımcıları Gülser Köksal ve Dilek Sanin’in istifa ettiği öne sürülüyor. İstifalara ilişkin henüz resmi bir açıklama yapılmadı.

Mülkiye Haber'den Nurettin Öztatar'ın haberine göre Rektörlüğün alınan kararın ve yaşanan sürecin yeniden gözden geçirileceğini bildirmesinin ardından, polis kampüs içinden A1 kapısı önüne çekildi. Rektörlüğün polisin kampüse girmesi iznini protokolle Valiliğe verdiği iddia ediliyor. Diğer yandan bir bakanın Rektörün, sürecin gözden geçirileceği yönündeki bildiriminin ardından kendisini arayarak tepki gösterdiği de iddialar arasında.

DAHA FAZLA