ODTÜ'de faşist provokasyona geçit yok: 'Üniversiteleri çetelerden temizleyeceğiz'

ODTÜ'de faşist provokasyona geçit yok: 'Üniversiteleri çetelerden temizleyeceğiz'

ODTÜ öğrencileri Türk Eğitim-Sen aracılığıyla yapılması planlanan faşist provokasyona karşı bir araya gelerek, "Faşistlere geçit vermeyeceğiz ve özgürlüklerimizi sadece okulumuzda değil bu ülkede haksızlığa uğrayan herkesin yaralarını sarmak için genişletecek ve ODTÜ’yü savunmakla kalmayıp üniversitelerden çeteleri temizleyeceğiz" dedi.

İleri Haber

ODTÜ öğrencileri, Türk Eğitim Sen öncülüğünde planlanan provokasyon girişimlerine geçit vermeyeceklerini ilan ettiler. Öğrenciler tarafından yapılan açıklamada, “Faşistlere geçit vermeyeceğiz ve özgürlüklerimizi sadece okulumuzda değil bu ülkede haksızlığa uğrayan herkesin yaralarını sarmak için genişletecek ve ODTÜ’yü savunmakla kalmayıp üniversitelerden çeteleri temizleyeceğiz” denildi.

Orta Doğu Teknik Üniversitesi'nde (ODTÜ); ‘Cumhuriyet Yürüyüşü'  adı altında Türk Eğitim-Sen Ankara 1 No'lu Şube öncülüğünde düzenlenmesi plananlan faşist provokasyon girişimine karşı öğrenciler, okulda toplanarak bir açıklama yaptı.

“Saldırılara ve Faşizme Karşı Bir Aradayız! ODTÜ YIKILMAZ!” başlığıyla yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

Bir kez daha üniversitemize, devrimci geleneğimize ve yıllarca mücadele ederek koruduğumuz özgürlüklerimize yapılan bir saldırı karşısında daha DİMDİK AYAKTAYIZ.

Baştan söylemiş olalım.

Günler öncesinden duyurularla, fetih havasıyla ODTÜ’ye “kırıma” geleceğini ilan edenler yine havasını alacak. Yıllardır ağızlarının suyu akarak ODTÜ geleneğini bitirmek istiyorlar. Atıp tutarak, topluma ODTÜ’yü karalayarak gerçekleştirmek istedikleri bu kaçıncı çıkarma hayali!

Nerede ne zaman bir haksızlık varsa karşısında cesaretle durmaya devam edeceğiz. İşte bu yüzden bu okul;

- Hükümet yalakalarına,

- Her devrin şakşakçılarına,

- Faşizme, ırkçılığa, homofobiye, sömürüye ve tüm ezilme ilişkilerine kapalı.

ODTÜ’ye ne A1’den A4’ten vesaire kapılardan girebilirsiniz, ne de ODTÜ’lü olmaya asıl anlamını kazandıran bir arada mücadele ruhunda gedik açabilirsiniz.

Siz, bu ülkede her türlü pisliğin arkasından çıkan insan tozları;

Güya Türk Eğitim- Sen Sendikasının çağrısıyla “Cumhuriyet Yürüyüşü” düzenlenecekmiş.

Biz ODTÜ Öğrencileri, sizi iyi biliriz ama kamuoyuna bir kez daha hatırlatalım; Ülkede, kriz, katliam, kadın cinayeti, çocuk istismarı, işçi kıyımı olur hiçbirine ses etmez bir tane eylem düzenlemezsiniz.

Ama;

- Özgecan Aslan’ın katilinin

- Şulet Çet’i katleden patronları savunan avukatın 

- Hacettepe’de, Ankara Üniversitesi’nde, İstanbul Üniversitesi’nde ve daha pek çok okulda öğrencilere saldıranların faşist ülkü ocakları üyesi olması bir tesadüf değildir.

Kayyum rektörler, polis baskısı ve faşist çetelerle birçok üniversite, üniversite olmaktan planlı ve organize saldırılarla çıkarılmıştır.

Bugün tek adam rejiminin her türlü olanağından yararlanan bu mafyatik çetelerin canhıraş “Cumhuriyet Yürüyüşü” çağrısının arkasında yatan sebep de ODTÜ’yü düşürmektir.

ODTÜ Savunulmalıdır Çünkü;

- ODTÜ Ertuğrul Karakaya’ların canlarına pahasına bize miras bıraktığı ve bugünkü özgürlüklerin yıllar süren mücadelelerle savunulduğu bir okuldur

- ODTÜ sadece bir üniversite değil, bu ülkenin muhalif, biat etmez, haklı ve onurlu geleneğinin sembolüdür.

- Fikir özgürlüğü altında AKP’ye, faşistlere ve varyasyonlarına alan açacak yanılsamalara düşmemek gerekir. İnsanlık düşmanı faşist çetelerin, hükümet yanlılarının güçlü olduğu hiçbir yerde kendilerinden farklı olanlara müsamaha yoktur.

Faşist terör sadece devrimcilere yönelik değildir; Aleviler, Kürtler, kadınlar, Lgbti’ler, el ele tutuşan sevgililer, küpe takanlar… liste uzar gider. Bunlar yaşamın, güzel, iyi, doğru olan ne varsa onun karşısındadır.

ODTÜ’lü olmak demek sadece kendinden menkul bireyci bir özgürlük anlayışına sahip olmak değildir.  Faşistlere geçit vermeyeceğiz ve özgürlüklerimizi sadece okulumuzda değil bu ülkede haksızlığa uğrayan herkesin yaralarını sarmak için genişletecek ve ODTÜ’yü savunmakla kalmayıp üniversitelerden çeteleri temizleyeceğiz.

Sendika çağrısıyla emekçilerin bu faşist provokasyona alet edilmesine karşı bir çift sözümüz daha var. Bu okul öğrencilerin olduğu kadar emekçilerindir de. Yıllarca bir arada var ettiğimiz bu geleneği okulumuzun emekçileri çok iyi bilir, onlar da ne idüğü belirsiz her türlü karanlık işin arkasından çıkan, ülkeye 1 gr faydası dokunmayan faşistlerin değil bizlerin yanında olacaktır.

Bugün bir kez daha okulumuzun emekçileri, hocalarımız, mezunlarımız ve öğrenciler olarak ilan ediyoruz;

ODTÜ eşit ve özgür bir ortamın egemen olduğu özerk ve demokratik bir üniversite olana dek tüm bileşenler olarak mücadelemiz sürecek. ODTÜ bileşenlerini bu mücadeleye en ileriden sahip çıkmaya çağırıyoruz.

ODTÜ Yıkılmaz!”

DAHA FAZLA