ODTÜ Rektörlüğü'nden 'Bahar Şenliği' için yeni teklif: Devrim Stadyumu yine yok!

ODTÜ Rektörlüğü'nden 'Bahar Şenliği' için yeni teklif: Devrim Stadyumu yine yok!

ODTÜ yönetimi, Bahar Şenliği'nin iptal edilmesi üzerine gelen tepkilerin ardından ikinci bir teklifte bulunarak şenliğin Devrim Stadyumu’nda değil de KKM'de yapılacağını söyledi.

Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Rektörlüğü'nün, 33. Bahar Şenliği’nin maddi nedenlerle iptal edildiğini iddia etmesinin ardından öğrenciler, sanatçılar ve birçok yurttaş tarafından gelen tepkiler üzerine ODTÜ yönetimi, öğrencilere ikinci bir teklif yaptı. Teklifte, şenliğin her zamanki yeri olan Devrim Stadyumu’nda değil de Kongre Kültür Merkezi’nde (KKM) yapılacağı ifade edildi.

ODTÜ Rektörlüğü, Haluk Levent ve Uluslararası Gençlik Topluluğu (UGT) ile görüşmelerinin ardından maddi nedenlerle iptal edildiğini duyurdukları 33. Bahar Şenliği’nin sanatçılardan gelen destekle yapılacağını duyurdu. Fakat üniversite yönetiminin şenliğin her zamanki yeri olan Devrim Stadyumu’nda değil de Kongre Kültür Merkezi’nde (KKM) yapılacağını söylemesi tekrar tepki çekti. Öğrenciler bu duruma, “Kendi istedikleri şenliği yapmaya çalışmaya çalışıyorlar. Oldu bitti ile irademizi hiçe sayıyorlar” diye tepki gösterdi.

Cumhuriyet’in aktardığına göre şenlik, sanatçılardan gelen destekle yapılacak.

ODTÜ UGT'DEN TEPKİ: YARINKİ ÇAĞRIMIZI YİNELİYORUZ

ODTÜ Uluslararası Gençlik Topluluğu, rektörlük tarafından yapılan teklifin ardından bir açıklama yayınlayarak şenliğin Devrim Stadyumu'nda yapılması talebini yineledi. UGT'nin yaptığı açıklamanın tamamı şu şekilde:

Arkadaşlar rektörlükten gelen maili biz de sizinle birlikte okuduk. Ortada rektörlük tarafından geri adım atma gibi bir durum yok. 9 Nisan'da bize sunulan ve bizim reddettiğimiz formata ek bir tek Caz ve MT Sahnesi mevcut. En başından beri istediğimiz Devrim Stadyumu hala şenlikte etkinlik kullanımına kapalı. Bizim ODTÜ ruhunu sürdürmek adına peşinden koştuğumuz en önemli alanımızın hala şenlik kapsamında olmayışı kabul edilemez. Biz, bize destek veren tüm dostlarımızı KKM otoparkında değil Devrim Stadyumunda ağırlamak istiyoruz. Yarınki çağrımızı yineliyoruz. 13.30'da Rektörlüğün önünde buluşuyoruz!

[ih2]

NE OLMUŞTU?

ODTÜ'nün atanmış rektörü Verşan Kök, maddi ve teknik yetersizlikler olduğunu öne sürerek, Uluslararası Bahar Şenlikleri'nin bu yıl yapılamayacağını duyurmuştu. Birçok sanatçı ise ücretsiz konser vereceklerini duyurarak ODTÜ'lülerin yanında yer almıştı.

ODTÜ Rektörü Kök, yaptığı bir açıklamada şenliklerin iptal edilme gerekçesi olarak, LGBTİ+, HDP, aşırı sol grupların talepleri kabul etmediğini öne sürmüştü.

[ih3]

DAHA FAZLA