ODTÜ pankartlarına soruşturma: Gözaltılar var

ODTÜ pankartlarına soruşturma: Gözaltılar var

ODTÜ mezuniyet töreninde pankart taşıyan öğrenciler gözaltına alındı.

ODTÜ'de pankart taşıyan öğrencilere Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma açıldı.

Cumhuriyet'in haberine göre soruşturma kapsamında 3 kişi gözaltına alındı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, ODTÜ 'de yapılan mezuniyet töreninde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 'a hakaret içerdiği iddia edilen pankartı taşıyan 3 kişi hakkında soruşturma başlatıldığını, bu kapsamda öğrencilerin gözaltına alındığını açıkladı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığından yapılan yazılı açıklamada, "ODTÜ’de yapılan mezuniyet töreni sırasında Cumhurbaşkanına hakaret içeren pankartı taşıyan kişiler hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından 'Cumhurbaşkanına hakaret' suçundan soruşturma başlatılmış ve 3 kişi gözaltına alınmıştır" denildi.

Öğrencilerin gözaltı sürelerinin salı gününe kadar uzatıldığı öğrenildi.

NE OLMUŞTU?

Erdoğan'ın, "Günlük Evrensel" gazetesi ve çizerimiz Musa Kart'a açılan davalara tepki olarak "Tayyipler Alemi" kapağı yayımlayan "Penguen" dergisi ve çizer Erdil Yaşaroğlu'na açtığı 40 bin TL'lik tazminat davası 2006 yılında Ankara l. Asliye Hukuk Mahkemesi'nce reddedilmişti. 

Erdoğan’ın avukatı Fatih Şahin, karikatürlerin müvekkilinin kişilik haklarına saldırı teşkil ettiğini savunmuş ve davanın kabul edilmesini istemişti.

Penguen dergisinin avukatları ise, Erdoğan ile çizilen karikatürler arasında herhangi bir özdeşleştirme yapılmadığını ve hakaret kastı bulunmadığını belirten eski görüşlerini tekrar etmeleri üzerine Yargıç, tarafların görüşlerini aldıktan sonra davanın reddine karar vermişti.

 

DAHA FAZLA