ODTÜ öğrencilerine mezuniyet töreni öncesi gözaltı!

ODTÜ öğrencilerine mezuniyet töreni öncesi gözaltı!

ODTÜ Mezuniyet Töreni öncesi sabahın erken saatlerinde dört ODTÜ öğrencisinin evlerinden gözaltına alındığı öğrenildi.

ODTÜ mezuniyet töreni öncesi sabahın erken saatlerinde ODTÜ öğrencileri gözaltına alındı. ODTÜ Öğrenci Temsilcileri Konseyi eski başkanı Özgür Gür'ün de evinin kapısı kırılarak arama yapıldı.

ODTÜ LGBTİ+ Dayanışması'ndan Melike İrem, ODTÜ Kavaklık Direnişi’nden Çağlar Karabulut ile iki ODTÜ öğrencisi Emrecan Konyalı ve Meziyet Yıldız'ın evlerinden gözaltına alındığı bildirildi.

ODTÜ Savunulmalıdır grubundan yapılan açıklamada, "ODTÜ’de bugün (pazar) düzenlenecek mezuniyet törenleri öncesinde ODTÜ’lü 4 öğrenci sabaha karşı evlerine ve yurt odalarına yapılan baskınlarla “önleyici” gözaltına alındı. Bu, tam bir zorbalık ve büyük bir rezalettir. Protesto yapma ihtimali üzerinden insanları sabaha karşı terörle mücadele polisleriyle göz altına aldırtmak nasıl bir keyfiyettir? Bu aşırı hamlelerle güya önledikleri, geleneksel olarak mezun öğrenciler ve ailelerinin mezuniyet sırasında alkışlar ve pankartlarla gerçekleştirdiği tamamıyla barışçıl protestolardır. Yani gerçekte “önlemeye” çalıştıkları şey, en temel ifade özgürlüğüdür. En ufak eleştiriye bile tahammülü olmayanlar, ODTÜ’yü ve bütün Türkiye’yi susturmak istemektedir. Rektör Verşan Kök, Ankara Valiliği ve AKP iktidarı toplumsal muhalefetten olabildiğince korkmaktadır. Ama korktukları başlarına geliyor, çünkü ne Türkiye’deki emekçiler, gençler, kadınlar ve LGBTİ+ ne de devrimci ODTÜ geleneğinin yaşadığı okulumuz baskılar karşısında geri çekilmektedir, aksine zorbalık ve keyfiyet tüm ülkede kan kaybediyor. İşte bu yüzden kendi acizliklerini göstererek protesto yapma ihtimali üzerinden ev baskınları düzenlemektedirler. Bizler ODTÜ öğrencileri olarak gözaltındaki arkadaşlarımıza, demokratik haklarımıza ve okulumuza sahip çıkmaya devam edeceğiz" açıklamaları yapıldı.

Gözaltına alınan ODTÜ öğrencilerinin serbest bırakılması için saat 14.00'de #ODTÜlülereÖzgürlük hashtagiyle Twitter eylemi başlatılacağı aktarıldı.

 

DAHA FAZLA