ODTÜ öğrencileri faşist provokasyona karşı 'ODTÜ bizimdir, bizim kalacak' dedi

ODTÜ öğrencileri faşist provokasyona karşı 'ODTÜ bizimdir, bizim kalacak' dedi

ODTÜ öğrencileri, faşist çetelerin polis eşliğinde üniversiteye girerek, üniversite öğrencilerine saldırmaya kalkışması üzerine bugün bir basın açıklaması yaparak "ODTÜ bizimdir, bizim kalacak" dedi.

İleri Haber

Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) öğrencileri, dün TGB’li ve ülkücülerden oluşan bir grup faşist çetenin polis eşliğinde üniversite öğrencilerine saldırmaya kalkışması üzerine bugün bir basın açıklaması yaptı.

Fizik binasından rektörlük binasına yapılan yürüyüşün ardından, rektörlük önünde yapılan ve faşistlerin, yemekhane içerisinde öğrencilere biber gazı sıkan ve kaba kuvvet uygulayan polis tarafından korunduğunun vurgulandığı açıklamanın tamamı şu şekilde:

"ODTÜ iktidar tarafından yıllardır provokasyon ile sindirilmeye çalışılmakta ancak bu çalışmanın çabası arttıkça ODTÜ birken bin olmaya devam ediyor. Bu provokasyonlarla faşizme alan açmaya çalışan iktidar bir yenisini daha geçtiğimiz günlerde denemeye çalışmıştır.

18 Şubat günü okulu provoke etmek isteyen TGB'li faşistler okuldan öğrenciler tarafından kovulmuştur. Kendilerini 'ODTÜ Biziz' gibi gerçekten uzak bir beyan ile iddialı bir şekilde tanıtan bu faşist güruh attığı her adımla ODTÜ’nün demokratik yapısını ve geleneğini zedeleyerek aslında kendilerinin ODTÜ geleneğinden ne kadar uzak olduklarını kanıtlamaktadırlar.

18 Şubat günü kovulmaları onlara yetmemiş olacak ki faşist güruh, diğer üniversitelerde provokasyonları ile isimleri oldukça bilinen kişileri dışarıdan okula sokarak 19 Şubat günü ODTÜ’nün barış ortamını bozarak okulda provokasyon yaratmak istemişlerdir ancak yüzlerce öğrenci bu provokasyona izin vermeyerek faşizme direnmiştir. Faşistlerin provokasyon yaratma istekleri ise yemekhane içerisinde öğrencilere biber gazı sıkan ve kaba kuvvet uygulayan polis tarafından korunmuştur.

Orada bulunan ve bu provokasyona ses çıkaran arkadaşlarımıza faşistler saldırırken iç hizmetlere bağlı güvenlik birimi yalnızca izlemekle yetinmiş ve de bu faşist güruhu koruyup kollayarak bizlere müdahale etmiştir. İç hizmetler bu tutumuyla bir kere daha 'biz her iki tarafı da koruyoruz' minvalindeki söylemlerinde ne kadar samimiyetsiz ve suçlu olduklarını  kanıtlamıştır.

İktidarın uzantısı olan polis ve faşistlerin üniversitemize bu kadar rahat girmesinde, iktidarın sindirme politikasının ODTÜ piyonu olan Verşan Kök bu provokasyonların baş mimarıdır. Verşan Kök tarihteki yerini faşizmin kirli dehlizlerinde daha şimdiden almıştır.

Biz ODTÜ öğrencileri devletin uzantısı olan TGB ve türevlerini okulumuzda asla barındırmayacağız. 19 Şubat günü nasıl yüzlerce öğrenci refleksif bir şekilde bu faşistleri kovduysa, bu her zaman böyle olacaktır. ODTÜ’de devletin faşistlere alan açma çabası hiçbir zaman işe yaramayacaktır. Direniş kültürünü tarihten bu yana sürdüren ODTÜ devrimci ve antifaşist duruşunu hiçbir koşulda bozmayacaktır.

AKP iktidarı ve onun uzantıları olan Verşan Kök ve faşist güruh bu okulda asla barınamayacaktır. ODTÜ bizimdir, bizim kalacak!"

 

DAHA FAZLA