ODTÜ Mezunları Konseyi: 'ODTÜ öğrencilerinin ihtiyacı olan yurdu biz ODTÜ’lüler yapacağız'

ODTÜ Mezunları Konseyi: 'ODTÜ öğrencilerinin ihtiyacı olan yurdu biz ODTÜ’lüler yapacağız'

ODTÜ Mezunları Konseyi, yayınladığı yazılı açıklamada, 'Ülkenin ekonomik olarak dar boğazda olduğu bugünlerde KYK mali olanaklarını başka yerlerde kullansın' ifadelerine yer verdi.

ODTÜ’de Kavaklık bölgesine yapılması planlanan KYK yurduna karşı üniversite öğrencilerinin direnişi devam ederken ODTÜ Mezunları Konseyi, 'ODTÜ’ye yurt yapıyoruz' kampanyası başlatacaklarını duyurdu.

ODTÜ’nün sorunlarını üniversite bileşenleri ile birlikte çözeceklerini belirten ODTÜ Mezunları Konseyi, kampanya için bankalarda açılacak hesapların numaralarını yarın duyuruacaklarını kaydetti.

ODTÜ Mezunları Konseyi tarafından yapılan açıklama şöyle:

Daha iki gün önce;

Sorumluları bir kez daha uyarıyoruz. ODTÜ’nün yurt sorununu da öğrenci, öğretim üyesi, çalışan ve mezunları ile biz ODTÜ’lüler çözeceğiz. ODTÜ’nün üniversite bütünlüğünü bozacak her türlü girişimin karşısında olacağız, demiştik.

Bugün buradan duyuruyoruz ki;

ODTÜ’nün, ODTÜ öğrencilerinin ihtiyacı olan yurdu biz ODTÜ’lüler yapacağız.

Ülkenin ekonomik olarak dar boğazda olduğu bugünlerde KYK mali olanaklarını başka yerlerde kullansın.

Yasal gereklilikler yerine getirilmeden başlatıldığı söylenen çalışmalar için de hukuki girişimlerde bulunacağız. Ve yapılan protokolün iptalini talep edeceğiz.

Biz ODTÜ Mezun Dernekleri Konseyi olarak;

ODTÜ’ye yurt yapma kampanyası başlatıyoruz. Başta Rektörlük olmak üzere tüm ODTÜ bileşenlerini ve ODTÜ dostlarını kampanyamıza destek olmaya çağırıyoruz.

Yarın bankalarda açtıracağımız;

“ODTÜ’ye yurt yapıyoruz” kampanyası hesabını duyuracağız.

DAHA FAZLA