ODTÜ Mezunlar Derneği çalışanları iş bıraktı

ODTÜ Mezunlar Derneği çalışanları iş bıraktı

ODTÜ Mezunlar Derneği çalışanları, aylık ücretlerinin gecikmeli ya da 2 ayrı taksit şeklinde ödendiği ve 1 Temmuz itibariyle geçerli olacak TİS zammının uygulanmadığı gerekçesiyle iş bıraktı.

ODTÜ Mezunlar Derneği çalışanları, maaşlarını alamadıkları gerekçesiyle 1 günlük iş bırakma eylemi başlattı

Türkiye Ticaret, Kooperatif, Eğitim, Büro ve Güzel Sanatlar İşçileri Sendikası (Tez-Koop İş) üyesi olan Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Mezunlar Derneği çalışanları, “Çalışmama hakkımızı kullanıyoruz” diyerek 1 günlük iş bırakma eylemi başlattı.

Tez-Koop İş Ankara Şube Başkanlığı eyleme ilişkin yaptığı yazılı açıklamada, söz konusu üyelerinin aylık ücretlerinin gecikmeli ya da 2 ayrı taksit şeklinde ödendiğini ve 1 Temmuz itibariyle geçerli olacak Toplu İş Sözleşme (TİS) zammının uygulanmadığını belirtti.

‘DERNEĞİ GÖREVE DAVET EDİYORUZ’

Yapılan açıklamanın devamı şöyle:

“Geçen bir yıl içerisinde sendikamız ve gerekse üyelerimizin dernek yetkilileri ile yapmış olduğu toplantılarda bir neticeye varılamamış, sorun giderek derinleşmiştir. Sendikamız ve üyelerimiz şüphesiz ODTÜ Mezunları Derneği’nin içinde bulunduğu ekonomik çıkmazın bilincindedir.  Ancak, ülkemizde yaşanan hayat pahalılığı, geçim sıkıntıları ile ücretlerin zamanında, tam olarak alınamamasının yarattığı sıkıntılar üyelerimiz açısından sürdürülemez hale gelmiştir.

Bu nedenle İş Kanunu’nun 34’üncü maddesinde yer alan hükmünü üyelerimizin kararı doğrultusunda bir gün çalışmama olarak uyarı niteliğinde uygulamaya koyuyoruz. Sendika ve üyelerimiz olarak, sorunun bir an önce çözüme kavuşturulması doğrultusunda dernek yönetimini ve dernek üyelerini göreve çağırıyoruz.” (MA)