ODTÜ Kadın Dayanışması: ODTÜ'de kadın düşmanlığına izin vermeyeceğiz

ODTÜ Kadın Dayanışması: ODTÜ'de kadın düşmanlığına izin vermeyeceğiz

ODTÜ Kadın Dayanışması, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü sebebiyle bir araya gelerek bir basın açıklaması ve yürüyüş gerçekleştirdi

 Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Kadın Dayanışması, üniversite kampüsü içerisinde "Kampüsten sokaklara; krize,şiddete ve savaşa karşı kadınlar birlikte güçlü" başlıklı bir basın açıklaması ve yürüyüş düzenledi. Çok sayıda kadının katıldığı eylemde "Kadınlar birlikte güçlü" pankartı açıldı. 

'ODTÜ'DE KADIN DÜŞMANLIĞINA İZİN VERMEYECEĞİZ'

ODTÜ Kadın Dayanışması adına basın açıklamasını okuyan Yağmur Yurtsever, iktidarın yargı eliyle kadına şiddeti teşvik ettiğini ve aklamaya çalıştığını belirtti. Yurtsever,kadınların cinayetlere, eşitsizliğe ve AKP'nin kadın düşmanı politikalarına boyun eğmeyeceklerini vurgulayarak, "Yaşamımıza, bedenimize, emeğimize kadın dayanışmasıyla sahip çıkacağız. Biz bugün yargıya da, katil erkeklere de ODTÜ’den bir kez daha sesleniyoruz: Yaşamımıza, bedenimize, emeğimize kadın dayanışmasıyla sahip çıkacağız. ODTÜ’de rektörlüğün çalışmasına izin vermediği, sır gibi sakladığı, kurulması için senelerce mücadele ettiğimiz CİTÖB’ü (Toplumsal Cinsiyet Eşitliğini Destekleme ve Cinsel Tacizi Önleme Birimi) biz duyuracak, biz çalıştıracağız. ODTÜ Kadın Dayanışması olarak ODTÜ’de kadın düşmanlığına izin vermediğimizi, bundan sonra da vermeyeceğimizi duyuruyoruz, bu mücadelemize ODTÜ’deki her bir kadını davet ediyoruz. Kadın dayanışmasını büyütüyoruz" dedi.

ÖZGÜR, EŞİT VE BARIŞ İÇİNDE BİR YAŞAM VURGUSU

Yurtsever açıklamasında, iki ayı aşkın bir süreye rağmen halen bulunamayan Gülistan Doku'nun bulunması için mücadelelerini sürdüreceklerini söyleyerek, "Bu 8 Mart’ta kampüslerden sokağa kadın dayanışmasını örecek, eril şiddete, kadın cinayetlerine, kadın işsizliğinin çığ gibi büyümesine, izin vermeyeceğiz. Okulumuza sızmaya, saldırmaya çalışan, öğrencilere saldıran faşist ve kadın düşmanı güruhlara karşı kadın dayanışmamızı, özsavunmamızı ortaya koyacağız. Kadınlar olarak hem kampüsümüzü koruyacak ve savunacağız hem de özgür, eşit ve barış içinde bir yaşam için mücadele edeceğiz. Kadınlar olarak emeğimize, bedenimize sahip çıkacak, savaşa karşı sesimizi bugün ODTÜ'den, 8 Mart'ta Ankara sokaklarından yükselteceğiz. Siyasi krizinin, ekonomik krizin faturasını başta kadınlar olmak üzere, halklara kesen AKP’ye bu faturayı ödemeyeceğimizi duyuruyoruz" şeklinde konuştu.

 "Geceleri de sokakları da meydanları da terk etmiyoruz" sloganı atan kadınların eylemi "Homofobiye, nefrete, cinsiyetçiliğe, sermayeye isyan" koşusunun ardından halaylarla son buldu.  

DAHA FAZLA