ÖDP üyesi Şakir İpek iş cinayeti sonucu hayatını kaybetti

ÖDP üyesi Şakir İpek iş cinayeti sonucu hayatını kaybetti

Özgürlük ve Dayanışma Partisi üyesi Şakir İpek iş cinayeti sonucu yaşamını yitirdi.

İstanbul'un Kartal ilçesinde, Vatan Plastik'in üretim bölümünde çalışan Özgürlük ve Dayanışma Partisi (ÖDP) üyesi Şakir İpek iş cinayeti sonucu yaşamını yitirdi.

İpek, görev tanımında olmamasına rağmen, ıslak zeminde ve hiçbir güvenlik önlemi olmadan, akan çatının tamiratında çalıştığı sırada 15 metreden zemine düşerek yaşamını yitirdi. İpek’in cenazesi bugün Sultanbeyli Orhangazi mezarlığına defnedildi.

Birgün'ün haberine göre, ÖDP, yoldaşları Şakir İpek’in iş cinayetinde katledilmesi üzerine şu açıklamayı yaptı:

“Parti üyemiz Şakir İpek Vatan Plastik adlı firmada iş güvenliği önlemleri alınmadan 15 metreden aşağı düşerek hayatını kaybetmiştir. Öncelikle ailesine ve sevenlerine baş sağlığı diliyoruz. Yol arkadaşımızın ve iş cinayetlerinde hayatını kaybeden tüm işçi kardeşlerimizin hesabını patronlardan ve iktidardan elbet soracağız.”

İşçi Dayanışma Derneği’nin yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

“Vatan Plastikte palet üretim işçisi olarak çalışan Şakir İpek görevi olmadığı halde işverenin talimatı sonucu çatıyı tamir etmeye çıktı. İş güvenliği önlemleri olmadan çatıda çalıştırılan Şakir İpek 15 metre mesafeden düşmüş ve maalesef hayatını kaybetmiştir. İş cinayetinde hayatını kaybeden Şakir İpek’in ailesine başsağlığı ve sabır diliyoruz. İş cinayetinin hesabının sorulması için İşçi Dayanışma Derneği olarak sürecin takipçisi olacağız.”