Ödemiş'te yurttaşlardan foseptik çukuru tepkisi

Ödemiş'te yurttaşlardan foseptik çukuru tepkisi

İzmir'in Ödemiş ilçesinin Ertuğrul Mahallesi sakinleri, üretim bölgelerine çok yakın bir bölgede foseptik çukuru çalışması yapılacağını öğrenmeleri üzerine tepkilerini dile getirdi.

İzmir'in Ödemiş ilçesinin Ertuğrul Mahallesi'nde yaşayan köy sakinleri, İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü'nün tarım arazileri ve yerleşim yerlerine çok yakın bir bölgeye foseptik çukuru açma çalışmalarına tepki gösterdi. 

Merkezi bir alana foseptik çukuru açılmasının istemeyen yurttaşlar, "Ektiğimiz ürünleri etkileyecek olan foseptik çukuru açılmasına karşı geleceğiz. Bugün iş makinesinin burada çalışmasına izin vermedik. Bazı köy sakinleri traktörlerini foseptik çukuru açılacak alana araçlarını koydular. Bu konudaki tepkimizi sonuna kadar gösteririz" ifadelerini kullandı.

Foseptik çukuru çalışmalarının yapılmaması için nöbet tutabileceklerini söyleyen yurttaşlar, "Köyümüzün merkezine foseptik çukuru açılacağını öğrenince bütün köy halkı olarak adeta şok olduk. Burada üretim yapılan alanda Büyükşehir Belediyesi foseptik çukuru açacak olursa köyümüzde yediden yetmişe tüm sakinlerle birlikte karşı çıkarız" şeklinde konuştu.

'TEPKİMİZİ GÖSTERİRİZ'

Konuya ilişkin açıklama yapan Ertuğrul Mahallesi Muhtarı Fethi Ceyhan ise foseptik çukurunun daha önce belirlene yere yapılması gerektiğini belirtirken, "Daha önce Ertuğrul mahallesine yapılması gereken farklı bir yerdi. Aradan bir süre geçti. Büyükşehir Belediyesi foseptik açmak için çalışmaya başlayınca gördük. Köy halkımızla birlikte burada foseptik çukuru açmalarına izin vermedik. Burada o kadar insan üretim yapıyor. Burası zaten mantık olarak foseptik yeri olamaz. Bu konuda sonuna kadar tepkimizi gösteririz" dedi.

DAHA FAZLA