ODAK: 'Hamza Yalçın , AKP’nin devrimcilere dönük saldırılarının hedefi olmuştur'

ODAK: 'Hamza Yalçın , AKP’nin devrimcilere dönük saldırılarının hedefi olmuştur'

ODAK dergisi Başyazarı Hamza Yalçın , İspanya'nın Barselona kentinden İngiltere'ye seyahat etmek için gittiği havaalanında İnterpol polisleri tarafından kırmızı bültenle aranması olduğu gerekçesi ile gözalrına alınıp tutuklanması üzerine ODAK dergisi bir basın açıklaması gerçekleştirdi.

ODAK dergisi Başyazarı Hamza Yalçın , İspanya'nın Barselona kentinden İngiltere'ye seyahat etmek için gittiği havaalanında İnterpol polisleri tarafından kırmızı bültenle aranması olduğu gerekçesi ile gözaltına alınıp tutuklanması üzerine ODAK dergisi bir basın açıklaması gerçekleştirdi.


Yandaş basının ODAK dergisini FETÖ ile ilişkilendirmesine yönelik suçlamalara ise ,"Ne Yalçın’ın ne de ODAK’ın Fetö ile alakası söz konusu değildir. Aksine Interpol tarafından da işaret edilen 2010 yılı operasyonları o dönem sıkı dost olan AKP ile Gülen Cemaati’nin ortaklaşa gerçekleştirdiği bir operasyondur. Bunun da ötesinde hayatının her anını Türkiye ve dünya halklarının kurtuluşu için vakfetmiş bir devrimcinin ve ait olduğu kurumun böyle bir suçlamayla itham edilmesi tek kelimeyle gülünçtür. Hamza Yalçın, AKP’nin dibine kadar pisliğe batmış saltanatına boyun eğmeyen bir insandır. Tutuklanmasının altında da zulme karşı direnen bir duruşa sahip olmasından öte gelmektedir" denildi.


Yapılan açıklamada Yalçın'ın tutuklanmasının tesadüf olmadığı, "AKP iktidarının Türkiye’de yürüttüğü baskı ve tutuklama politikalarının ülke sınırlarını aşan bir yansıması" olduğu ifade edilirken AKP’nin ülkeyi açık faşist bir diktatörlüğe çevirmesinden hoşnut olmayan Hamza Yalçın gibi demokrat ve devrimci kesimlere verilmek istenen mesaj nettir. AKP, ülkeyi sonsuza dek teslim almak için düzmece suçlamalara başvurmaktadır. Ancak, dün olduğu gibi bugünde bizler, bu saldırılara direniş bayrağını yükselterek cevap vereceğiz. Yılmayacağız, teslim olmayacağız ve gücümüzün son noktasına kadar faşizme karşı halkların birleşik devrimci mücadelesini yürütmeye devam edeceğiz"denildi.