Öcalan'a ailesiyle görüş izni verildi

Öcalan'a ailesiyle görüş izni verildi

Adalet Bakanlığı, Kurban Bayramı dolayısıyla İmralı Cezaevi’nde hükümlü olan PKK lideri Abdullah Öcalan'a ailesiyle görüşme izni verildiğini açıkladı. 

Kurban Bayramı’nda 14-18 Eylül tarihleri arasında hapiste bulunanlara verilen açık görüş iznine Abdullah Öcalan da dahil edildi. Bu kapsamda Abdullah Öcalan'ın, kardeşi Mehmet Öcalan ile 14-18 Eylül tarihleri arasında bir görüşme yapacağı öğrenildi. Fakat görüşmenin saati ve tarihi henüz açıklanmadı.

Öcalan, İmralı'da en son 28-29 Nisan tarihlerinde Avrupa Konseyi İşkence ve Kötü Muameleyi Önleme Komitesi (CPT) heyeti görüşmüştü.

50 KÜRT SİYASETÇİ AÇLIK GREVİNDEYDİ

demokratik Toplum Kongresi (DTK); Halkların Demokratik Kongresi (HDK); Özgür Kadın Kongresi (KJA); Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) ve Halkların Demokratik Partisi’nden (HDP) 50 kişi, Öcalan’dan haber alınamaması nedeniyle 5 gün önce süresiz dönüşümsüz açlık grevi başlatmıştı.

Adalet Bakanlığı, verdiği bu izinle HDP'nin dile getirdiği Öcalan'ın sağlık sorunlarına ilişkin iddialara cevap vermiş olacak.

HDP MİLLETVEKİLİ ENCÜ: GREVE DEVAM

Rûdaw’a konuşan HDP Şırnak milletvekili Ferhat Encü, konuya ilişkin şunları söyledi:

“Bizim temel talebimiz zaten sayın Öcalan’la görüşme olmasıydı. 5 gündür bunun için 50 Kürt siyasetçi açlık grevindeyiz. Şuna da açıklık getirmek istiyorum; açlık grevimiz son bulmadı, devam edeceğiz. Ta ki ailesi gidip kendisiyle görüştüktekten sonra görüşlerini kamuoyuyla paylaşıncaya kadar grevimiz devam edecektir. Şu an bize bu konuda ulaşan net bir bilgi de yok. Arkadaşlarımız haberin doğru olup olmadığını araştırıyor.”