'O takımlar lig dışında kalacak'

'O takımlar lig dışında kalacak'

İspanya Profesyonel Futbol Ligi Başkanı Javier Tebas, Katalonya Özerk Bölgesi’nde ilan edilecek bir tek taraflı bağımsızlık durumunda La Liga’da yer alan Katalan takımlarıyla görüşeceğini ve bağımsızlığı destekleyen takımların, La Liga dışında kalacağını açıkladı.

İspanya’nın doğusunda yer alan Katalonya Özerk Bölgesi’nin bağımsızlığının oylandığı referandumun sonuçları, futbola da yansıdı. İspanya Profesyonel Futbol Ligi Başkanı Javier Tebas, Villareal kentinde katıldığı bir konferansta gazetecilere bu konuyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Tebas, Katalonya’nın tek taraflı bağımsızlık ilan etmesi durumunda La Liga’daki tüm Katalan takımları ile görüşeceğini belirterek, “Bağımsızlığı destekleyenler La Liga'nın dışında kalacak. Bizim görevimiz herkesi dinlemek ama aynı zamanda yönetmeliğin şartlarını da yerine getirmeliyiz" dedi. Tebas ayrıca, Barcelona ve Espanyol takımlarının bulunmadığı bir La Liga olasılığını, üzülerek gördüğünü söyledi.

OYUNCULARI DURUMU NE OLACAK?

Katalonya’nın bağımsız olması durumunda Katalan Futbol Federasyonu’nun, kendini dünyaya nasıl kabul ettireceği konusunun muamma olduğunu da söyleyen Tebas, “FIFA kurallarını uygulamak zorunda kalmayacaklar. Böyle olunca da Katalonya'daki kulüplerde oynayan futbolcular tamamen transfer pazarının dışında kalacak.” dedi.

HANGİ TAKIMLAR VAR?

Katalonya Özerk Bölgesi takımlarından La Liga’da mücadele edenler arasında Barcelona, Espanyol ve Girona takımları bulunurken; 2. ligde ise Reus, Gimnastic de Tarragona ve Barcelona B takımları mücadele ediyor.

Hatırlanacağı üzere; Barcelona Başkanı tarafından yapılan açıklamada, bağımsızlık ilan edilmesi durumunda La Liga’dan ayrılmalarının gündeme gelebileceği söylenmişti.

DAHA FAZLA