O polisler için soruşturmaya gerek duyulmadı

O polisler için soruşturmaya gerek duyulmadı

Şansal, kendisine yapılan saldırıda payı olan polisler hakkında verilen savcılık kararına tepki gösterdi.

Modacı Barbaros Şansal geçtiğimiz yılbaşı akşamı, IŞİD'in Reina saldırısının ardından Kuzey Kıbrıs’ta sosyal medya üzerinden paylaştığı videoda “Bu kadar gazeteci tutukluyken, bu kadar çocuk taciz ve tecavüze uğrarken bu kadar yolsuzluk, rüşvet almış başını giderken, bağnazlar tebliğcilerle birlikte sokaklarda pislik dağıtırken siz hala yeni yılı mı kutluyorsunuz” ifadelerini kullanmıştı.

Sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşım nedeniyle Kuzey Kıbrıs yönetimi tarafından sınır dışı edilen Barbaros Şansal'a İstanbul Atatürk Havalimanı’nda polis memurları ve havaalanına gelen saldırganlar tarafından linç girişiminde bulunulmuştu.

Bakırköy Cumhuriyet Savcılığı tarafından bugün yapılan açıklamada, havalimanında görevli oldukları sırada Şansal'a saldıran ve linçten korumayan polisler için soruşturmaya gerek olmadığına karar verdi.

Barbaros Şansal, savcılığın kararını, Twitter hasabından paylaştığı, "İstanbul Valisi Vasip Şahin den sonra Bakırköy Cumhuriyet Savcılığı da Havalimanı Polisleri için soruşturmaya gerek olmadığına karar verdi! Hukuk?" mesajıyla tepki gösterdi.