NYT: Trump 10 yıl boyunca hiç vergi ödememiş

NYT: Trump 10 yıl boyunca hiç vergi ödememiş

NYT gazetesi, Donald Trump'ın 10 yıl boyunca hiç vergi ödemediğini, iki yılda ise toplamda 1500 dolar vergi ödediğini ortaya çıkardı.

The New York Times (NYT) gazetesi, ABD Başkanı Donald Trump’ın 10 yıl boyunca hiç vergi ödemediğini, 2016 ve 2017 yıllarında ise sadece 750’şer dolar vergi ödediğini öne sürdü. Trump’ın uzun süredir tartışma konusu olan vergi kayıtlarını ele geçiren gazete, Trump’ın ödemesi gereken milyonlarca dolar borcu olduğunu ve mülklerinin zarar ettiğini iddia etti.

Trump’ın şirketlerinin kârının zararından daha az olduğu gerekçesiyle 10 yıldır hiç vergi ödemediğinin iddia edildiği haberde, 2016 ve 2017 yıllarında ise sadece 750’şer dolar vergi ödediği belirtildi. 

Trump ise NYT'nin haberini yalanlayarak ”Tamamen uydurma haber” iddiasında bulundu fakat ne kadar vergi ödediği yönündeki soruları da yanıtlamadı.

Eski ABD başkanlarının aksine ve Demokratların çağrılarına rağmen vergi beyanlarını açıklamayan Trump, vergi beyanının şu an denetimde olduğunu ve denetimin tamamlanmasının ardından vergi kayıtlarını açıklayacağını ifade etti.