Nusaybin Belediyesi'ne 'tedbir' olarak polis yerleştirildi

Nusaybin Belediyesi'ne 'tedbir' olarak polis yerleştirildi

Mardin'in Nusaybin ilçesinde Belediye girişine İlçe Kaymakamlığı'nın 'uygun gördüğü güvenlik tedbirleri' kapsamında polis yerleştirildi.

Mardin'in Nusaybin ilçesinde 31 Mart yerel seçimlerinde Halkların Demokratik Partisi (HDP) yönetimine geçen belediye girişine 14 Mayıs günü İçişleri Bakanlığı’nın “gizli” ibareli yazısı ile polis memurları ve X-ray cihazı konulmak istenmişti. Söz konusu durum, belediye eşbaşkanları ile polis amirleri arasında yapılan görüşmelerin ardından engellenmiş ve resmi yazı talep edilmişti. 

Yaşanan durumun ardından bu sabah saatlerinde belediye girişine 2 polis memuru yerleştirildi. Belediye tarafından istenilen resmi yazının yerine, İlçe Kaymakamlığı'nın polis memurlarının görevlendirilmesini “uygun” gördüğü yazı yetkililere iletildi. 

MA'da yer alan habere göre söz konusu yazıda, “Nusaybin Kaymakamlık oluruna istinaden 14 Mayıs 2019 günü saat 08.00’den itibaren ikinci bir emre kadar Nusaybin Belediye binasında uygun görülen güvenlik tedbirlerinin Nusaybin İlçe Emniyet Müdürlüğü’nce alınması hususları uygun görülmüştür” ifadeleri yer aldı.