Nuriye Gülmen: Bunlar ihbarcı, omurgasız insanları severler

Nuriye Gülmen: Bunlar ihbarcı, omurgasız insanları severler

Osmangazi Üniversitesi'nde görev yaptığı sırada ihraç edilen Nuriye Gülmen, aynı üniversitede bugün yaşanan silahlı saldırıyla ilgili İleri Haber'e açıklamalarda bulundu.

Necdet Berkay Sağol / @BerkaySagol

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Eğitim Fakültesi'nde, bir öğretim görevlisinin silahlı saldırısı sonucu 4 öğretim görevlisi hayatını kaybetti. Osmangazi Üniversitesi'nde çalıştığı sırada çıkan KHK ile ihraç edilen Nuriye Gülmen, "yurtsever ve devrimcileri üniversitelerden attılar, bunlar gibi ihbarcıları korudular sonuçları ortada" dedi.

'EYLEMLERE KATILIRSAN SORUŞTURMALAR DEVAM EDER'

Kendisine eylemlere katıldığı için soruşturma açıldığını söyleyen Gülmen, "Bana eylemlere katıldığım için soruşturma açıldığını ve katılmaya devam edersem soruşturmaların devam edeceğini söyleyenler ihbarcıları korudular." dedi.

'BU AHLAKSIZLIK DEĞİL DE NE?'

Gülmen açıklamasında, "Bizler gibi yurtsever, devrimci, ilerici akademisyenleri üniversitelerden ihraç ederken ihbarcıları korudular, soruşturma açılmasını engellediler. Bu ahlaksızlık değil de ne? İşte korudukları kişinin yaptıkları ortada."  ifadelerini kullandı.

DAHA FAZLA