Nurettin Yıldız’ı kimin koruduğu ortaya çıktı

Nurettin Yıldız’ı kimin koruduğu ortaya çıktı

Aylin Nazlıaka, kadınlara ve çocuklara yönelik verdiği fetvalarla tepki çeken Nurettin Yıldız’ı koruyanları açıkladı.

Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü öncesinde Meclis'te basın toplantısı gerçekleştirdi.

Konuşmasında, son dönemde yaptığı açıklamalarda tepki toplayan gerici Nurettin Yıldız’a değinen Nazlıaka, Yıldız’ın AKP’nin kurduğu hukuk düzeni tarafından korunduğunu belirtti.

“Bu şahsın kimler tarafından korunduğunu bilmek hakkımız” diyen Nazlıaka, “ Mesela; onun bir hayranı var. Üstelik bu kişi bir müsteşar. Hem de Adalet Bakanlığı müsteşarı. Göreve gelmeden önce Nurettin Yıldız’ın konuşmalarını sosyal medyada paylaşan, beğenen Selahaddin Menteş’ten bahsediyorum.” dedi.

Adalet Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Selahaddin Menteş  sosyal medya hesabından Nurettin Yıldız'a ilişkin paylaşımlarda bulunmuştu.

‘GÜLEN’DEN BOŞALAN YERE YILDIZ OTURTULMAK İSTENİYOR’

Nurettin Yıldız’ın müthiş bir yargı zırhı ile korunduğunu söyleyen Nazlıaka şöyle konuştu:

“Hiç uzatmadan söyleyeyim. Kimse kusura bakmasın, bizde hırsıza hırsız, katile katil, sapığa sapık derler. Ve bir kez daha iddiamı yineliyorum: Nurettin Yıldız yeni dönemin Fetullah Gülen’idir. FETÖ elebaşından boşalan koltuğa bu kez Nurettin Yıldız oturtulmak istenmektedir. Geçmişte Fetullah Gülen için “dokunan yanar” yasası bugün Nurettin Yıldız’a uygulanmaktadır. Bu şahsın kimler tarafından korunduğunu bilmek hakkımız. Mesela; onun bir hayranı var. Üstelik bu kişi bir müsteşar. Hem de Adalet Bakanlığı müsteşarı. Göreve gelmeden önce Nurettin Yıldız’ın konuşmalarını sosyal medyada paylaşan, beğenen Selahaddin Menteş’ten bahsediyorum. Şimdi buradan kendisine soruyorum: Sayın müsteşar,  bu pedofili hamili nasıl oluyor da yargılanmıyor? Nasıl oluyor da günlerce, aylarca bekleyen dosyalar varken bu kişiye yönelik suç duyuruları 24 saat geçmeden takipsizlikle sonuçlanıyor. 

Nurettin Yıldız adlı adınca AKP’nin kurduğu hukuk düzeni tarafından korunuyor. İşte tercih de tam olarak burada başlıyor. Onlar Nurettin Yıldız’dan; biz kadınlardan, çocuklarımızdan yanayız!

İşte kadın cinayetlerinin, çocuk tacizlerinin arkasında yatan bu sapkın zihniyettir. Bu zihniyet aydınlık bir Türkiye için karanlık, çocuklar ve kadınlar için tehlike; AKP içinse korunması gereken bir zattır.”

Nurettin Yıldız’ın skandal sözlerinden bazıları şöyle:

6 yaşında kız çocuğu evlenilebilir.”

“Kız çocuğu cehennem kadar risktir.”

“Bir kadın çalışmayı tercih ederek fuhuşsa hazırlık yapmış olur."

“Kadınlar, kocalarından dayak yedikleri için şükretmeli.”

“İşkence yapmak için değil deşarj olmak için vurdurtuyor Allah.”

“Okulda öğretilen ve ahirette işe yaramayacak faydasız ilimden çocuğu korumak için onu dezenfekte edin.”

“Hak arayan kadınlar ümmetin önünde engel.”

“Kadınlar ne yaparlarsa yapsınlar, namaz da kılsalar, oruç da tutsalar, ümmetin sorunu olmaya devam edecekler.”

“Bir erkeğin kadın spiker izlemesi caiz değil.”

“Her çalışan kadın, gözü doymamış erkek demektir.”

“Bir kadınla bir erkek aynı asansöre binerse halvet olur”