Nurettin Canikli’den baba Şaban Vatan hakkında suç duyurusu

Nurettin Canikli’den baba Şaban Vatan hakkında suç duyurusu

Nurettin Canikli şüpheli bir şekilde hayatını kaybeden Rabia Naz Vatan’ın babası Şaban Vatan hakkında suç duyurusunda bulundu. Canikli ilk etapta açtığı davayı geri çektiğini söyleyerek “Acısından yaptığını düşünerek dava açmadım.” dedi.

AKP İstanbul Milletvekili Nurettin Canikli, şüpheli bir şekilde hayatını kaybeden 11 yaşındaki Rabia Naz Vatan'ın babası Şaban Vatan hakkında, kendisine iftira attığını gerekçe göstererek suç duyurusunda bulundu. 

Rabia Naz'ın ölümünün intihar ya da yüksek yerden düşme olduğu öne sürülürken baba Şaban Vatan ise kızına araba çarptığını ancak AKP Milletvekili Nurettin Canikli'nin devreye girmesiyle olayın üstünün kapatıldığını iddia ediyor.

AKP Milletvekili Canikli sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada olayla hiçbir ilişkisinin bulunmadığını iddia ederek, gerçeğin ortaya çıkması için gerekirse dokunulmazlığının kaldırılabileceğini söyledi.

"Rabia Naz Vatan'ın ölümüyle ilgili İçişleri ve Adalet Bakanlarımızı arayarak; konuyla ilgili tüm iddiaların kapsamlı olarak acılı babanın iddia ve şüphelerini de giderecek şekilde yeniden araştırılması ve soruşturulmasını, gerçek ne ise bir an önce ortaya çıkartılmasını talep ettim.

"HSK, daha önce yapılan soruşturmanın usulüne uygun yapılıp yapılmadığını belirlemek için müfettişler görevlendirdi. Ayrıca soruşturma yeni baştan başlatıldı. İçişleri Başkanlığı da olayla ilgili olarak yeniden inceleme başlattı.

"Meclis Araştırma Komisyonu" kurulması ve olayın bütün yönleriyle TBMM tarafından da incelenmesini talep eden araştırma önergesi verdim."

"Uzun bir süre babanın acılı olduğu ve acısından dolayı bu tür davranışları sergilediğini düşünerek dava açmadım. Hatta ilk etapta açtığım davayı da geri çektim.

Canikli, açılan davaların "hakaret ve iftiralarla ilgili" olduğunu belirterek, "Rabia Naz Vatan'ın ölümüyle ilgili olarak babanın yaptığı paylaşım ve iddiaların engellenmesine yönelik değildir." dedi. 

NE OLMUŞTU?

Giresun'un Eynesil ilçesinde 13 Nisan 2018'de evinin önünde yaralı bulunup kaldırıldığı hastanede yaşamını yitiren 11 yaşındaki Rabia Naz Vatan'ın ölümüne ilişkin farklı iddialar gündeme gelmişti. Rabia Naz'ın ölümünün intihar ya da yüksek yerden düşme olduğu öne sürülürken baba Şaban Vatan ise kızına araba çarptığını ancak AKP Giresun Milletvekili Nurettin Canikli'nin devreye girmesiyle olayın üstünün kapatıldığını iddia etmişti:

"Kızıma araba çarpmış ama geçirdiği çarpma ölümü ile sonuçlanacak kaza değil. Çarpanlar evimin yanına bırakarak teras kattan atlayıp intihar etmiş gibi bir hava vermeye çalıştılar. Kızım kan kaybından öldü" demişti.

Baba, edindiği bilgelere göre Eynesil Belediye Başkanı Coşkun Somuncuoğlu'nun yeğeninin kazayı gerçekleştirdiğini iddia etmişti.

Babanın adalet arayışını kamuoyuna duyurmak isteyen çevirmen Metin Cihan ise olayın ayrıntılarını Twitter üzerinden duyurmuş, bunun ardından çok sayıda kişi konuyla ilgili sosyal medyada paylaşımlarda bulunmuştu.