Nureddin Nabati'den 'enflasyon' yorumu

Nureddin Nabati'den 'enflasyon' yorumu

Bakan Nebati A Haber'de katıldığı bir programda Türkiye ekonomisine ilişkin konuştu.

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, yandaş A Haber yayınında Türkiye ekonomisi ve önüne geçilemeyen enflasyon rakamlarına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Nebati programda "Enflasyonun ilk dönemleri tatlıdır. Ticaret canlanır. Ama sabit gelirli sıkıntı yaşar. Bu sıkıntıyı bertaraf edecek hükümet ve sayın cumhurbaşkanımız var. Bu kesim desteklemeli. Destekliyoruz" açıklamasını yaptı. 

Nebat ayrıca "Yabancı bir bakanla konuşuyordum, bana enflasyonumuzun yüksekliğinden bahsetti. Ona 'ben bu enflasyonla sokağa çıkabiliyorum, siz %10'la çıkamıyorsunuz' dedim" diye konuştu.

Rusya-Ukrayna savaşının etkileri üzerine de açıklamalarda bulunan Nebati, "Rusya-Ukrayna savaşı tüm dünyadaki dengeleri altüst etti. Bu bir kabus. Ağır bir travmaya sebep oldu tüm dünyada. Bunun koyduğu enflasyon tedarik zorlukları gibi şeyler salgın döneminin de ötesine geçti" dedi.

Bakan Nebati son olarak "Erdoğan gitsin diyenler hayal kırıklığına uğrayacak" derken, şu ifadeleri kullandı:

"Ben umutluyum çünkü Türkiye salgın döneminde olduğu gibi öyle bir başarılı sonuç elde edecek bundan yüzde yüz eminim.

Türkiye'yi bilmeyenler ve Tayyip Erdoğan düşmanlarının hayal kırıklığına uğrayacağı süreci yaşayacağız. Yolları yaptık büyük köprüler bitti. Savaşta Türkiye'de çarklar döndü.

Avrupa ve yakın coğrafya ihtiyacını Türkiye'den hızlı şekilde karşılıyor. Savaş ve salgının en büyük kazanımlarından bir tanesi. Türkiye'nin sanayi kapasitesinin başka bir noktaya geleceği. Sorunların üstesinden gelen Türkiye var. Bu sorunları görüp yandık bittik diyenlerin ülkesi değil."

DAHA FAZLA