Nurcan Arslan'a sıkılan 11 kurşunu yok sayan Yargıtay, müebbet hapis cezasını bozdu

Nurcan Arslan'a sıkılan 11 kurşunu yok sayan Yargıtay, müebbet hapis cezasını bozdu

İstanbul’da Nurcan Arslan’ı 11 kurşunla öldüren ve aldığı müebbet hapis cezası Yargıtay tarafından bozulan Melih Barış, yeniden yargılanacak. Arslan ailesi, kararın “cinayet tasarlanmadan işlendi” gerekçesiyle bozulmasına tepkili.

İstanbul'un Küçükçekmece ilçesinde üç yıl önce Nurcan Arslan’ı barışma teklifini kabul etmediği gerekçesiyle 11 kurşunla öldüren sanık Abdullah Melih Barış’ın yargılanmasına 7 Ocak 2020’de yeniden başlanacak.

Bakırköy 13. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülecek duruşma öncesi Nurcan Arslan’ın ailesi Yargıtay’ın bozma gerekçesine tepki gösterdi. Yargıtay geçen ekim ayında katil Barış’ın cinayeti tasarlayarak işlemediği gerekçesiyle verilen müebbet hapis cezasını bozdu.

Birgün'den Gökay Başcan'ın haberine göre, Nurcan Arslan’ın kardeşi Gülcan Arslan, “Kadın cinayetlerinin fazlalaştığı böyle bir dönemde Yargıtay kararı bizi şoke etti” dedi. Katilin Tokat’tan buraya ruhsatsız silahıyla birlikte geldiğini hatırlatan Arslan, yaşananları şu sözlerle diye getirdi:

“Katil, yola çıkmadan önce kardeşime ‘Seninle doğum gününü kutlayacağım ve sonra ‘asla’ görüşmeyeceğim’ diyor. Bu asla kelimesi ne anlam taşıyor? Cinayeti işledikten sonra, Nurcan’a yardım etmek isteyen güvenlik görevlilerini yaklaştırmıyor. Ve yine büyük soğukkanlılıkla Nurcan’ın kuzenine mesaj atıyor, ‘Nurcan öldü iyi mi oldu?’ diye. 11 kurşunla öldürüyor ama tasarlama yokmuş! Hukuk mücadelesine yeniden başladık, katilin en ağır cezayı alması için elimizden geleni yapacağız.”

'KATİL PROJE Mİ ÇİZMELİYDİ?'

Arkadaşı Sevdi Aycıl ise katilin Nurcan Arslan’a 2 ay boyunca tehdit mesajları attığını belirterek “Sosyal medya hesaplarını ele geçiriyor. Akraba ve arkadaşlarına tehdit içerikli mesajlar atıyor. Tasarlayarak öldürmek için mahkeme başka ne delil bekliyor? İlla plan, proje mi çizmesi gerekiyor? Her gün yeni kadın cinayetleri oluyor, biz artık biriyle duygusal bir ilişki kurarken korkuyoruz. Devlet neredeyse ‘Kadın öldürmek suç değildir’ diye yasa çıkartacak diye korkuyoruz. Katil 11 kurşun sıkıyor ve hepsi belden yukarı” diye konuştu.

'CİNAYETİN TASARLANDIĞI AÇIK'

Yargıtay kararının, yargının erkek egemen anlayışının bir göstergesi olduğunu belirten avukat Sezin Uçar şöyle dedi:

“Kadına yönelik şiddetin, kadın katliamlarının önleneceğinin iddia edildiği bir dönemde yargı mekanizmalarının böyle bir karar vermesi; kadına şiddet uygulayan erkekleri, kadın katillerini cesaretlendirecek bir karar. Nurcan’ın cinayetinde tasarlayarak öldürme olduğu çok açık. Sanığın şehir dışından silahla gelmesi, özel bir görüşme ayarlaması, tüm bunlar tasarlamanın koşullarının oluştuğunu gösteriyor. Kararın nitelikli halinden dolayı bozulmuş olması sanığın alacağı cezayı indiriyor.”

DAHA FAZLA