Nurcan Arslan cinayetinde mahkeme süreci yeniden başladı

Nurcan Arslan cinayetinde mahkeme süreci yeniden başladı

Nurcan Arslan’ın katili Abdullah Melih Barış’a verilen müebbet hapsi cezasının Yargıtay tarafından bozulmasının ardından dava süreci yeniden başladı.

İleri Haber

İstanbul’da 30 Ocak 2016'da Nurcan Arslan’ı öldüren Abdullah Melih Barış’a verilen müebbet hapis cezasının Yargıtay tarafından bozulmasının ardından mahkeme süreci tekrar başladı. Bugün Bakırköy Adliyesi’nde görülen dava öncesinde Arslan’ın ailesi ve arkadaşları bir açıklama yaparak, adalet istedi.

Nurcan Arslan, İstanbul'un Küçükçekmece ilçesinde, reddettiği Abdullah Melih Barış tarafından bir plazanın önünde 11 kurşunla hayattan koparılmıştı. İki yıl süren yargılamanın ardından sanık Abdullah Melih Barış, önce ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası ile cezalandırıldı, daha sonra ise iyi hal indirimi uygulanarak cezası müebbet hapse çevrildi.

Arslan ailesi ve avukatları iyi hal indirimine itirazda bulunsa da Yargıtay 1. Ceza Dairesi olayda tasarlama unsurlarının oluşmadığını ve sanığın ne zaman öldürme kararını aldığının kesin olarak belirlenemediğini öne sürerek, yetersiz gerekçelerle hüküm kurulduğunu belirtti ve kararı bozdu.

Ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası ile yargılanan katil Abdullah Melih Barış, iki yıl süren yargılama süreci sonucunda cezasında ‘’iyi hal indirimi’’ uygulanarak müebbet hapis cezasına çaptırıldı. Karar sonrası Nurcan Arslan’ın ailesi ve katil karara itiraz etse de Yargıtay, Arslan ailesinin itirazını reddetmiş ve sanığın itirazını kabul etti. 

DAVAYA BASIN ALINMADI!

Yaklaşık bir buçuk sene sonra katilin indirimli cezası Yargıtay tarafından ‘’Tasarlayarak öldürme kesin olarak saptanamadı’’ denilerek bozuldu. Yargıtay kararından sonra mahkeme süreci tekrar başladı.

Mahkeme başkanı, davanın basına kapalı şekilde yapılması kararı alındığını ve adliye basını dahil hiçbir basının içeri alınmayacağını söyledi.

Tanıkların gelmediği duruşmada savcılık mütalaasını verdi. Savcılık, mahkemenin kararında ısrarcı olması gerektiğini, vermiş olduğu müebbet hapis cezasında kalmasını istedi. Dava, karara bağlanmak üzere 4 Aralık 2020 saat 10:30’a ertelendi.

DAHA FAZLA