NTV Spor Amerikan şirketine satıldı: Kapanıyor mu?

NTV Spor Amerikan şirketine satıldı: Kapanıyor mu?

Amerikan medya şirketi Discovery Communications, Doğuş Yayın Grubu’nun sahibi olduğu spor kanalı NTV Spor’un yayın frekansını satın aldığını açıkladı. Doğuş Yayın Grubu konuyla ilgili bir açıklama yaptı.

2015 yılında Doğuş Yayın Grubu ile ortaklık anlaşması imzalayıp CNBC-ekanalını satın alarak TLC kanalını yayın hayatına başlatan Discovery Communications NTV Spor kanalını satın aldığını duyurdu.Konuyla ilgili açıklama yapan Discovery Networks EMEA Başkanı ve Genel Müdürü Kasia Kieli bu satın almayla beraber bölgeye olan bağlılıklarını teyit ettiklerini iddia etti. Kieli, “Bugün Discovery'nin Türkiye'deki yolculuğunda önemli bir dönüm noktası” ifadelerini kullandı.

NTV SPOR KAPANIYOR

Konuyla ilgili bilgilendirmede bulunan Doğuş Yayın Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Erman Yerdelen ise NTV Spor’un yayın ahatına NTV’de devam edeceğini açıkladı. Yerdelen açıklamasında “Bu ortak çalışma sonrasında, NTV Spor'un yayın içeriği haber kanalımız olan NTV'de devam edecek, yani NTV Spor evine geri dönüyor” dedi.

ÖNCE KATARLI ŞİRKET DARBESİ ARDINDAN ABD ŞİRKETİNE SATIŞ

2008 yılında yayın hayatına başlayan NTV Spor’un çalışanlarının bir kısmı Türkiye profesyonel futbol müsabakalarının yayın haklarını elinde bulunduran Dijitürk’ün Katar şirketi beIN Media Group tarafından satın alınmasının ardından buraya transfer olmuştu. Kanalı satın alan Discovery Communications ise yayın frekansını moda, araba, spor konseptli bir kanal olarak kullanacağı belirtildi.

DAHA FAZLA