Notre Dame Katedrali'ndeki yangının sebebi belirlendi

Notre Dame Katedrali'ndeki yangının sebebi belirlendi

Fransız polisi, Paris'teki 850 yıllık Notre Dame Katedrali'nde 15 Nisan'da çıkan yangının sebebini açıkladı.

Fransa'nın başkenti Paris'te bulunan 850 yıllık Notre Dame Katedrali'nde 15 Nisan'da çıkan yangının çıkma sebebi belirlendi. Fransız polisi, çıkan yangının yüksek ihtimalle bir kısa devre nedeniyle çıktığını duyurdu.

Fransız polisinden yapılan açıklamada, yangınla ilgili yürütülen soruşturmanın yangının sebebinin yüksek ihtimalle bir kısa devre olduğunu ortaya koyduğu belirtildi.

Daha önce Fransız medyası da tarihi yapıdaki yangının sebebiyle ilgili olarak kısa devre iddiasını ortaya atmıştı. Le Parisien gazetesi dün güvenlik kaynaklarına dayandırdığı haberinde renovasyon çalışmalarında kullanılan taşıyıcı mekanizmalarda oluşan bir kısa devre ihtimalinin öne çıktığını duyurmuştu.

NE OLMUŞTU?

Fransa'nın başkenti Paris'te bulunan 850 yıllık Notre Dame Katedrali'nde 15 Nisan günü büyük bir yangın çıktı. Kilisenin çatısında çıktığı belirtilen yangının hızla bütün yapıyı sarması sonucu Notre Dame’ın 69 metre yüksekliğindeki merkez çan kulesi yıkıldı; hemen ardından da çatı çöktü.

Başlamasından yaklaşık 8.5 saat sonra söndürülebilen yangında, ünlü katedralin kulesi yıkıldı ve çatısı tamamen çöktü. Katedralin ana yapısı ve kuzey çan kulesi kurtarıldı.