'Normalleşmenin' başladığı Türkiye'de, Saray'a yeni koronavirüs önlemleri

'Normalleşmenin' başladığı Türkiye'de, Saray'a yeni koronavirüs önlemleri

AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'normalleşme' adımlarının atıldığı Türkiye'de kalabalık uluslararası toplantılara katılmayacak. Saray'da 'tedbirler' arttırılırken, zorunlu haller dışında da ziyaretçi kabul edilmeyecek.

Yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgını etkisi altındaki Türkiye'de yurttaşlar çalışmak zorunda bırakılırken Saray'ından dışarı adım atmayan AKP'li Erdoğan da 'normalleşmeye' başladı. Erdoğan, 'normalleşme' adımlarının atıldığı Türkiye'de kalabalık uluslararası toplantılara katılmayacak. Saray'da 'tedbirler' arttırılırken, zorunlu haller dışında da ziyaretçi kabul edilmeyecek.

Salgın henüz tam anlamıyla kontrol altına alınamamışken 'normalleşme' adımları atılan Türkiye'de Saray'daki tedbirlere devam edilecek.

Buna göre Saray'da bir süre daha geniş katılımlı ve kalabalık toplantılar/etkinlikler yapılmayacak. AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın sadece zorunlu kabullerinin yanı sıra Cumhurbaşkanlığı ile AKP Genel Merkezi'ndeki kabine, MGK, MYK, MKYK gibi toplantılara sosyal mesafeli, maskeli ve kontrollü şekilde katılacak.

Erdoğan'ın il, ilçe kongreleri gibi toplantılara ise bir süre daha video konferans yoluyla bağlanacak.

ULUSLARARASI TOPLANTILARA DA KATILMAYACAK

Erdoğan, dünyada vaka sayısı azalana kadar uluslararası toplantılara da katılmayacak. Erdoğan'ın eylül ayında ABD'de düzenlenecek BM Genel Kurulu toplantısına da koronavirüs tablosuna göre gidip gitmeyeceğine karar verilecek.

ZİYARETÇİ KABUL EDİLMEYECEK

Saray'daki koronavirüs tedbirleri de arttırılacak. Buna göre maskesiz girişler yasaklanırken, zorunlu haller dışında Cumhurbaşkanlığı'na ziyaretçi kabul edilmeyecek. 

Tedbirler kapsamında Cumhurbaşkanlığı'ndaki toplantı salonlarında da risk geçene kadar program yapılmayacak.