'Normalleşen' İran'da vaka sayıları patladı: Salgının başından bu yana en yüksek ikinci rakam!

'Normalleşen' İran'da vaka sayıları patladı: Salgının başından bu yana en yüksek ikinci rakam!

Kiyanuş’un, vakalara dair açıkladığı son rakam, İran’ın mart ayı sonunda karşılaştığı en yüksek yeni vaka sayılarına denk. İran’da daha önce kaydedilen en yüksek rakam 3 bin 186 yeni vaka bildirimi ile 30 Mart tarihinde gerçekleşmişti.

Covid-19 vaka sayıları 1000 civarında seyreden İran’da, ‘normalleşme’ adımlarının atılmasıyla vaka sayılarında patlama yaşandı. Ülkede bugün kaydedilen vaka sayısı, salgın başladığından bu yana en yüksek seviyeye ulaştı.

İran Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Kiyanuş Cihanpur, ülkedeki yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgınına yönelik son istatistikleri paylaştı. Son 24 saatte 3 bin 117 kişinin korona virüs testlerinin pozitif çıktığını belirten Cihanpur, salgın nedeniyle 64 kişinin de hayatını kaybettiğini ifade etti. Cihanpur, son verilerle birlikte ülkede tespit edilen toplam vaka sayısının 157 bin 562'ye, hayatını kaybedenlerin sayısının ise 7 bin 942'ye ulaştığını açıkladı. Ülkede toplam 123 bin 77 hastanın virüsü yenerek taburcu olduğunu aktaran Cihanpur, 2 bin 565 kişinin ise durumunun ağır olduğunu ve yoğun bakımda tedavi gördüğünü belirtti.

EN YÜKSEK İKİNCİ VAKA SAYISI

Kiyanuş’un, vakalara dair açıkladığı son rakam, İran’ın mart ayı sonunda karşılaştığı en yüksek yeni vaka sayılarına denk. İran’da daha önce kaydedilen en yüksek rakam 3 bin 186 yeni vaka bildirimi ile 30 Mart tarihinde gerçekleşmişti. Bugün açıklanan 3 bin 117 yeni vaka, 30 Mart’tan sonra İran’da kaydedilmiş ikinci en yüksek günlük vaka sayısı oldu.