Nöbetteki Somalı madenciler İzmir depreminde kurtarma çalışmaları için yola çıktı

Nöbetteki Somalı madenciler İzmir depreminde kurtarma çalışmaları için yola çıktı

Manisa'nın Kırkağaç ilçesinde kıdem tazminatı ve ücretlerini alamadıkları için nöbette olan maden işçileri, İzmir depremine 10 deneyimli madenciyi arama kurtarma çalışmalarına destek için gönderdi.

Soma'da kıdem tazminatlarını ve ücretlerini alamadıkları için Ankara'ya doğru yürüyüşe başlayan maden işçileri İzmir'deki depremin ardından arama kurtarma çalışmalarına katılması için 10 deneyimli madenciyi İzmir'e gönderdi.

Bağımsız Maden İş,Twitter hesabından 10 gönüllü madencinin yola çıktığını belirtirken Bağımsız Maden İşçileri Sendikası Örgütlenme Uzmanı Başaran Aksu;''Soma Uyar Madencilik'ten Tazminat Mücadelesi veren işçilerden oluşturduğumuz deneyimli Talisiye ekibiyle İzmir'e doğru yola çıktık. 1999 Marmara depremlerinde dayanışma için yola çıktığımızda 2 yıl gönüllü kalmıştık bölgede. Umarız ihtiyaç olmaz. Umarız acımız çoğalmaz.'' dedi

MADENCİLER İZMİR'DE KURTARMA ÇALIŞMALARINA BAŞLADI

Kırkağaç'tan yola çıkan madenciler İzmir'de enkaz bölgesine vardı. İzmir İtfaiyesi ile koordineli çalışan madenciler enkaz altında kalan depremzedelere ulaşmaya çalışıyor.