Nöbetleri engellenmek istenen annelerden polise: Zamanında sizin gibi çok savcı ve polis vardı, hepsi şu an cezaevinde

Nöbetleri engellenmek istenen annelerden polise: Zamanında sizin gibi çok savcı ve polis vardı, hepsi şu an cezaevinde

Tecridin kaldırılması için cezaevlerinde devam eden açlık grevlerine, tutuklu aileleri tarafından verilen destek sürüyor. Engellemelere uğrayan annelerden biri bugün polise “Hukuk size de lazım olacak. Zamanında sizin gibi çok savcı, çok polis vardı. Hepsi şu an cezaevinde” dedi.

Çocuklarının yaşaması için Gebze Cezaevi önünde nöbet eylemi yapan ailelere polis izin vermeyince anneler, “Hukuk size de lazım olacak. Zamanında sizin gibi çok savcı, çok polis vardı. Hepsi şuan hapishanede” dedi.

PKK Lideri Abdullah Öcalan üzerindeki tecridin kaldırılması talebiyle çocuklarının başlatmış oldukları açlık grevi eylemlerine ses vermek ve taleplerine destek olmak üzere 9 Nisan’dan beri ailelerin Gebze M Tipi Kadın Cezaevi önünde başlatmış olduğu nöbet eylemi bir kez daha engellendi. Halkların Demokratik Partisi (HDP) Gebze İlçe binası önünde bir araya gelen aileler, cezaevi önüne geçmek istedi. Ancak ailelerin önü cezaevine çıkan sokaklarda polis tarafından kesildi. Polis ailelere, “Kesin talimat var, yürütmeyeceğiz, oturtmayacağız” dedi.

'SİZİN GİBİ ÇOK SAVCI, POLİS VARDI’

Gebze Cezaevi'nde açlık grevinde olan tutuklu Nevroz Bozkurt’un annesi Sultan Bozkurt, “Allah için artık çocuklarımızın yaşaması için uğraşıyoruz, neden böyle yapıyorsunuz” deyince, polis “Allah’ı karıştırma Allah diyeceksen yerin belli” şeklinde cevap verdi. Polisin bu sözleri üzerine Bozkurt, “Hukuk size de lazım olacak. Zamanında sizin gibi çok savcı, çok polis vardı. Hepsi şu an cezaevinde” dedi.

‘SİZİN YAPTIĞINIZ HUKUKSUZ’

Özgürlük İçin Hukukçular Derneği’nden avukat İzzet Kılıç, yasağın hukuksuz olduğunu belirterek, “Bu yasağı neye göre uyguluyorsunuz, şu an yasaları ihlal eden sizlersiniz bu anneler değil” dedi. Polis Kılıç’a, Avukatlığınızı mahkeme salonlarında yapın beyefendi” dedi. Kılıç da “Buna siz mi karar vereceksiniz” sözleriyle tepki gösterdi.

Cezaevine çıkan ara sokaklarda bir süre bekleyişlerini sürdüren aileler, tekrar HDP Gebze İlçe binasına dönerek yarın eylemlerine kaldıkları yerden devam edeceklerini belirtti. (MA)