Nişan sonrası karantinaya alınan mahallede 30 koronavirüs vakası çıktı

Nişan sonrası karantinaya alınan mahallede 30 koronavirüs vakası çıktı

Kahramanmaraş'ta düzenlenen nişan törenine katılan 5 kişinin koronavirüs testi pozitif çıktı. Törenin ardından, mahalledeki vaka sayısı 30'a yükseldi.

Kahramanmaraş'ın Afşin ilçesindeki Hüyüklü Mahallesi'nde düzenlenen nişan törenine katılan 5 kişinin yeni tip koronavirüs (Covid-19) testi pozitif çıktı. Karantinaya alınan mahallede, koronavirüs test sonuçları pozitif çıkan vaka sayısı 13 Mayıs günü itibarıyla 30'a yükseldi.

Hüyüklü Mahallesi'nde 2 aile arasında bir çiftin nişan töreni yapıldı. Nişana katılanlardan 5 kişinin rahatsızlanarak gittikleri hastanede yapılan koronavirüs testleri pozitif çıktı.

Bunun üzerine 1600 nüfuslu mahalle, 8 Mayıs günü karantinaya alındı. Mahalleye giriş-çıkışlar jandarma ekiplerince kapatılırken, Afşin İlçe Sağlık Müdürlüğü filyasyon ekibi, tedavi altına alınan 5 kişi ile görüşerek, nişana katılanları ve kimler ile temas ettiklerini belirledi. Ardından da mahallede tarama çalışması başlattı.

VAKA SAYISI 30'A YÜKSELDİ

İlk aşamada, mahalledeki vaka sayısı 17 çıktı. Filyasyon ekibi bu kişilerin de de temas ettiği kişileri tek tek ziyaret edip, test için örnek aldı.

Yapılan testler sonunda, mahalledeki pozitif vaka sayısı 30'a yükseldi. 30 kişinin hastanede tedavileri sürerken, filyasyon ekibinin çalışmaları aralıksız devam ediyor.

DAHA FAZLA