Nikol Paşinyan: Mahkemeye çıkmam gerekiyorsa çıkabilirim

Nikol Paşinyan: Mahkemeye çıkmam gerekiyorsa çıkabilirim

Ermenistan Başbakanı Paşinyan, "Durumun en büyük sorumlusu olduğumu anlıyorum. Bu nedenle mahkemeye çıkmam gerekiyorsa çıkabilirim" dedi.

Azerbaycan ile çatışmaların ardından imzalanan ateşkes anlaşmasıyla muhalefetin kendisine istifa çağrılarında bulunduğu Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan, "Benim gündemimde yalnızca ülkenin istikrarını ve güvenliğini sağlamak var" dedi.

Düzenlediği basın toplantısında konuşan Paşinyan, Dağlık Karabağ Anlaşması'na ilişkin "Durumun en büyük sorumlusu olduğumu anlıyorum. Bu nedenle mahkemeye çıkmam gerekiyorsa çıkabilirim"  ifadelerini kullandı.

Paşinyan, kendisine yöneltilen "Savaşın farklı dönemlerinde Ermenistan'a farklı anlaşmalar teklif edildi mi?" şeklindeki soruya ise şu cevabı verdi:

"Hayır, farklı belgeler sunulmadı. Savaş öncesindeki Şuşa dahil toprakların Azerbaycan'a verilmesine yönelik mantık devam etti. Durum 2016'dan beri bu şekildeydi. Ermenistan tarafı bu teklifleri ertelemek zorundaydı. Söz konusu toprakları bırakmayı kabul etseydik savaşı engelleyebilirdik ama savaşmayı tercih ettik."