Niğde'de bir vaşak, patileri ve ağzı bağlı bir şekilde ölü bulundu

Niğde'de bir vaşak, patileri ve ağzı bağlı bir şekilde ölü bulundu

Niğde'de bulunan Aladağlar Milli Parkı bölgesinde avlanılması yasak olan bir vaşak cansız halde bulundu.

Niğde'de bulunan Aladağlar Milli Parkı bölgesinde, avlanılması yasak olan bir vaşak, patileri ve ağzı bağlanmış olarak cansız halde bulundu.

Patileri ve ağzı bağlı olarak cansız halde yatan vaşağın fotoğrafını sosyal medya hesabından paylaşan Dağcı Serdal Televi, “Bu hayvanı yıllarca bölgede vakit geçirmeme rağmen görme şansım olmamıştı. Kim bilir nasıl avladılar” ifadelerini kullanarak tepki gösterdi.

Kimliği belirsiz kişil ya da kişilerce öldürülen vaşağın görüntüsünün sosyal medya yayınlanmasıyla,  yetkililer vaşağı incelemeye aldı.

Niğde Besleme Grubu Platformu Kurucusu Elif Al ise 4 Nisan Sokak Hayvanları Koruma Günü'nde kötü haber aldıklarını ifade ederek, "Görülmesi her insan için büyük bir şans olan bir vaşağın öldürüldüğünü, ayaklarının bağlandığını öğrendik. Bu gerçekten kabul edilemez bir durum, çok üzücü. Hayvanseverler olarak, bununla ilgili ciddi caydırıcı yasaların çıkmasını talep ediyoruz" diye konuştu.

VALİLİKTEN AÇIKLAMA

Niğde Valiliği konuya ilişkin açıklama yaparak, soruşturma başlatıldığını bildirdi.

Valiliğin açıklamasında, “Valiliğimiz tarafından oluşturulan ekiplerimizce yapılan araştırma neticesinde hayvanın yaklaşık beş gün önce öldüğü, üzerinde ateşli silah yarası ve izinin olmadığı görülmüş olup hayvanın iç organlarının vahşi hayvanlar tarafından yenilmiş olması nedeniyle ölüm sebebi tespit edilememiştir. Öte yandan paylaşılan fotoğrafta ağzı bağlanmış gibi görünmekle birlikte bu durumun hayvanın kendi yemek borusunun çenesine dolanmasından ibaret olduğu anlaşılmıştır.  Arazide arka ayaklarından bağlı bir şekilde terk edilen vaşağın kim veya kimler tarafından buraya getirildiğinin, ölümünün doğal yollarla mı insan eliyle mi olduğunun tespiti için soruşturma devam etmektedir” ifadelerine yer verildi. (DHA)

DAHA FAZLA