Nicolas Maduro: Parlamento seçimleri 2020'de

Nicolas Maduro: Parlamento seçimleri 2020'de

Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro, son günlerde tartışılan ve Avrupa devletlerinin çağrısını yaptığı parlamento seçimlerine dair konuştu.

İleri Haber

Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro devlet televizyonu VTV'ye yaptığı açıklamada "Venezuela bütün dünyada seçim yapma rekoruna sahiptir" şeklinde konuştu. Maduro, 20 yıllık Bolivarcı Devrim'de 25 tane seçim yapıldığını kaydetti. 

Nicolas Maduro, ülkedeki bütün organlar için seçim yapıldığını belirtirken Ulusal Meclis seçimlerinin, Venezuela Anayasası'nda öngörüldüğü şekliyle 2020 yılında gerçekleşeceğini söyledi.

25 SEÇİMDEN 23'ÜNÜ KAZANDILAR

Venezuela Devlet Başkanı, 21. yüzyılın en gelişkin ve modern seçim sistemine sahip olduklarını ekledikten sonra, Bolivarcı Devrim'in bahsedilen 25 seçimden 23'ünü kazandığını, yalnızca 2'sini kaybettiğini söyledi. 

Yapılan son seçimlerde, ülkedeki 335 belediyenin 307'sini Bolivarcıların kazandığını kaydeden Maduro, başkanlık seçimlerinde Venezuela halkının kendisini %68 ile seçtiğini hatırlattı.

Venezuela Devlet Başkanı Maduro seçim sistemine ilişkin "Biz her daim yabancı gözlemcileri seçimleri gözlemlemeleri için ülkemize davet ettik ve sonuçların hem öncesini hem de sonrasını gözlemleme fırsatı verdik" şeklinde konuştu. Bu açıdan bazı ülkelerin Venezuela'daki seçimlerle ilgili konuşmaması gerektiğini söyleyen Maduro, ülkede seçim çağrısı yapan Avrupalı devletleri işaret etti. 

Avrupa Birliği ülkede seçimlerin yapılması için Venezuela'ya 8 gün mühlet vermişti.