Neymar'ın yerdeki hareketlerinden A'dan Z'ye alfabe

Neymar'ın yerdeki hareketlerinden A'dan Z'ye alfabe

Brezilyalı tasarımcı ünlü golcü Neymar'ın yerde kaldığı pozisyonların fotoğraflarından alfabe oluşturdu.

Rusya'da düzenlenen 2018 FIFA Dünya Kupası'nda birçok ilk yaşandı. Finalde 98 yılının şampiyonu Fransa ile ilk kez final maçına çıkacak Hırvatistan karşı karşıya gelecek.

Tıpkı son şampiyon Almanya'nın grup maçlarında elenmesi gibi, Brezilya'nın çeyrek final mücadelesinde Belçika'ya 2-1 yenilmesi futbolseverlerin karşılaştığı en büyük sürprizlerden birisiydi. Ancak dünya yıldızı Neymar'ın turnuvada boyunca sergilediği performans ve futbolundan ziyade, yerde kaldığı pozisyonlarda yaptığı abartılı hareketler sambacıların turnuvadaki hüsranının da önüne geçti. Neymar bu hareketleriyle sosyal medyada çok konuşuldu ve alay konusu oldu.

Neymar'ın bu hareketleri Brezilyalı tasarımcı Luciano Jacob'un da gözünden kaçmadı. Jacob, Neymar'ın yerde kaldığı pozisyonların fotoğrafları üzerinde oynayarak bunlardan bir alfabe oluşturdu ve sosyal medyada yayılan 'neymaring' furyasına yeni bir soluk kazandırdı.

 

O hexa não veio mais uma vez. Mas teve copa, teve copa demais e daqui 4 anos tem mais. E já tem um jeito de pedir pra...

Posted by Luciano Jacob on Tuesday, July 10, 2018

Sanatçı A'dan Z'ye tasarladığı Neymar alfabesi için epey zorlandığını söylüyor: "Çok zordu. İnternette bazı fotoğrafları buldum ve üzerinde oynadım. Ve sonunda tüm alfabeyi oluşturmayı başardım."

Sosyal medya hesabında bu fotoğrafları paylaşan Luciano Jacob fotoğrafların altına da "Belki de Neymar bize bir mesaj vermek istiyordur" yorumunu yazdı. İnternette kısa sürede 10 binden fazla beğeni alan paylaşım yaklaşık 50 bin defa da paylaşıldı.

MAÇ BAŞINA ORTALAMA 4 DAKİKA YERDE 

Neymar 222 milyon Euroluk bonservis bedeliyle dünyanın en pahalı futbolcusu ve Brezilya'nın yetiştirdiği önemli yıldızlardan. Ancak oynadığı maç başına, ortalama 4 dakika yerde kalan futbolcunun abartı hareketleri daha farklı şekillerle de sosyal medyada alay konusu oldu.

'Neymar Challenge' sloganıyla birçok internet kullanıcısı paylaştıkları video ve fotoğraflarla Neymar'a gönderme yaptı.

Bazı futbol antrenörleri 'sakatlık numarası eğitimi' adı altında küçük çocuklarla Neymar'ın hareketlerine göndermede bulundu.

 

 

DAHA FAZLA