Newroz tüm coşkusuyla kutlanıyor

Newroz tüm coşkusuyla kutlanıyor

İstanbul Yenikapı Meydanı’nda binlerce kişi Newroz kutlamaları için bir araya geldi. İzmir'de ise yurttaşlar olumsuz hava koşullarına rağmen Gündoğdu Meydanı'nı doldurdu.

İleri Haber

Bu yıl sloganı ''Newroz ateşiyle direnelim, özgürleşelim'' olarak belirlenen Newroz programı çerçevesinde İstanbul'da Yenikapı Meydanı'ndaki kutlamalar öncesinde dün farklı ilçelerde halk, Newroz ateşi yaktı. Gaziosmanpaşa, Sultangazi ve Tuzla ilçelerine bağlı mahallelerde alanlara çıkan yüzlerce kişi büyük bir coşkuyla yaktıkları ateşlerin etrafında Newroz’u kutladı.

İstanbul'da saat 11.00'de başlayan programda, kürsüde Halkların Demokratik Kongresi (HDK) Eş Genel Başkanı Sedat Şenoğlu, Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, Sosyalist Yeniden Kurtuluş Partisi (SYKP) Eş Genel Başkanı Canan Yüce konuşacak ve sanatçılar Mizgin Özdemir, Erdal Bayrakoğlu, Roni Arti ve Veysi Ermiş sahne aldı. 

NEWROZ ATEŞİ YAKILDI

Bugün binlerce yurttaş 2021 Newroz'unu kutlamak için İstanbul'da Yenikapı Meydanı'nda bir araya geldi.

Coşkulu kalabalık Newroz ateşini yaktı.

SIRRI SÜREYYA ÖNDER: HİÇBİR ŞEY BİZİ YOLUMUZDAN ALIKOYAMAZ

Eski HDP Ankara Milletvekili Sırrı Süreyya Önder İstanbul'da Yenikapı Meydanı'ndaki Newroz programında konuştu.

Önder, "Bütün Türkiye halklarıyla, emekçilerle onur duyuyoruz. Sizi saygıyla selamlıyorum. Barış öyle bir şeydir ki o çıra bir kere yandığında bin tane rüzgar üflese sönmez. Çünkü barışın çırasını halk yaktı. Sonsuza kadar sürmüş hiçbir savaş yoktur. Demokratik temelde barışa ulaşmak için hiçbir şey bizi yolumuzdan alıkoyamaz" dedi.

TİP GENEL BAŞKANI ERKAN BAŞ: 'NE YAPARSANIZ YAPIN BİZİ SUSTURAMAYACAKSINIZ'

İstanbul Yenikapı'daki Newroz kutlamalarına Türkiye İşçi Partisi (TİP) Genel Başkanı ve İstanbul Milletvekili Erkan Baş da katıldı.

Kutlamalarda coşkulu kalabalığa seslenen Erkan Baş, yurttaşların Newroz'unu kutladı. Baş, "Hepinizi Newroz ateşinin ısıttığı yüreğimizin devrimci inancıyla selamlıyorum" dedi.

Erkan Baş, "Saray'ında oturup bu ülkenin yoksul halklarını teslim almaya çalışanlara sesleniyoruz; teslim olmayacağız!" diye konuştu.

TİP Genel Başkanı konuşmasında şu ifadeleri kullandı:

"Bugün Yenikapı'da birlikte yaktığımız Newroz ateşi Saray'ında oturanlara bir mesaj veriyor. 'Senin zindanların varsa bizim teslim olmayan yüreklerimiz var' diyoruz. Buradan zindanlardaki bütün arkadaşlarımıza kucak dolusu selamlar gönderiyoruz. 

Onların tankları var, onların bombaları var, onların silahları var... Bizim de asla teslim olmayan direncimiz var, umudumuz var, kararlılığımız var. 

Onlar, öldürmeyi biliyor, onlar zindanlara atmayı biliyor, onlar halkı ezmeyi biliyor. Ama biz de barışı biliyoruz, kardeşliği biliyoruz, mücadeleyi biliyoruz.

Buradan o zalim diktatöre ve onun etrafında kümelenenlere sesleniyoruz; işte direnen bir halk var burada ve sen ne yaparsan yap asla teslim olmayacağız, asla boyun eğmeyeceğiz, yarım adım bile geri atmayacağız!

Hepinizin coşkusunu, direngenliğini bir kez daha selamlıyorum ve herkesin şunu bilmesini istiyorum; HDP'yi ve Kürt halkını hedef tahtasına alanlar mutlaka yenilecek. Çünkü HDP asla yalnız kalmayacak, Kürt halkı asla yalnız kalmayacak!

Az önce buraya gelirken arkadaşlarımızın gökkuşağı bayraklarını alana almadıklarını söylediler. Onlar gökkuşağını yasaklamak istiyorlar. Biz bütün renklerimizle buradayız.

Son olarak şunu söylüyoruz; ne yaparsanız yapın bizi susturamayacaksınız."

İstanbul Yenikapı Meydanı

İZMİR'DE COŞKULU KUTLAMA

İzmir'de binlerce yurttaş Newroz'u kutlamak için yağmur ve olumsuz hava şartlarına rağmen Gündoğdu Meydanı'nı doldurdu.

Demokrasi güçleri, kendi pankart ve talepleriyle alanda yerini aldı.

Coşkulu kalabalık sık sık “Faşizm yenilecek" sloganı attı.