New York'ta araçlı saldırı: Ölü ve yaralılar var

New York'ta araçlı saldırı: Ölü ve yaralılar var

ABD'nin New York kentinde bir sürücü aracını bisikletlilerin arasına sürdükten sonra etrafa ateş açtı. Saldırı sonucu 8 kişi hayatını kaybetti.

ABD'nin New York kentinde bulunan Manhattan bölgesinde, bir sürücü kamyonetiyle birlikte, bisiklet yoluna girerek bisikletçilerin arasına daldı. Araçtan inen kişinin etrafa ateş açması sonucu 8 kişi hayatını kaybetti. 

New York Belediye Başkanı Bill de Blasio, saldırıda 8 kişinin hayatını kaybettiğini açıklarken, olayın bir "terör saldırısı" olduğunu belirtti. 

Saldırıyla ilgili düzenlenen basın toplantısında, "durumları kritik olmayan 11 kişinin hastanelerde tedavi altında olduğu" dile getirildi. 

New York Emniyet Müdürü James O'Neill ise gözaltına alınan saldırganın 29 yaşında bir erkek olduğunu bildirdi.

ABD MEDYASI FOTOĞRAF YAYINLADI

ABD medyası ise saldırganın ismininin Sayfullo Saipov olduğunu duyurdu. BBC Türkçe’nin aktardığı habere göre, saldırganın 2010 yılında ABD'ye gelen bir göçmen olduğu, Özbekistan’dan geldiği ve Florida'ya yerleştiği kaydedildi.

New York Times ise iki yetkiliye dayandırdığı haberinde, saldırganın kamyonetinin yakınlarında IŞİD'e bağlılığını gösteren Arapça metinlerin olduğunu yazdı.

CBS de, saldırgana ait olduğu öne sürülen bir fotoğraf yayınladı.

TRUMP'DAN AÇIKLAMA

Saldırıya ilişkin ABD Başkanı Donald Trump’tan da yazılı bir açıklama geldi.

Beyaz Saray'dan yapılan açıklamada, Trump'ın saldırıya ilişkin mesajı paylaşıldı.

Açıklamada, "Dualarımız, bugün New York'taki terör saldırısının kurbanları ve aileleriyle birliktedir. Yönetimim New York polisine ve onunla birlikte çalışan Federal Soruşturma Bürosuna tam destek sağlayacaktır. Olay yerinde ilk müdahaleyi yapanlara şükranlarımızı sunuyoruz" ifadelerine yer verildi. Mesajında, gelişmeleri yakından takip edeceğini kaydeden Trump, saldırıyla ilgili Twitter'dan da açıklama yaptı.

New York'ta dün bir sürücünün kamyonetini bisiklet yolundaki insanların üzerine sürdüğü olayda 8 kişi hayatını kaybetmiş, 12 kişi yaralanmıştı. Trump, olaya ilişkin Twitter'dan yaptığı ilk açıklamada, bunun "hasta ve dengesiz bir kişinin saldırısına benzediğini" ve polisin saldırıyla ilgili gelişmeleri yakından takip ettiğini belirtmişti.