Nevşehir'de koronavirüs alarmı: Tahlil sonuçları çıkmadan 'hastalık yok' dediler

Nevşehir'de koronavirüs alarmı: Tahlil sonuçları çıkmadan 'hastalık yok' dediler

Kapadokya’da Çinli bir turistin yüksek ateş nedeniyle Nevşehir Devlet Hastanesi'ne başvuru yapmasının ardından tahlil sonuçları beklenirken, İl Sağlık Müdürü sonuçlar çıkmadan "koronavirüs yok" dedi.

Nevşehir’de yüksek ateş nedeniyle Çinli bir turistin Nevşehir Devlet Hastanesi'ne başvuru yapmasının ardından Sağlık İl Müdürlüğü açıklama yaptı.

Kapadokya’da tatile gelen Çinli bir turist, bir süre sonra yüksek ateş nedeniyle Nevşehir Devlet Hastanesi'ne başvuru yaptı. Çinli turistin ilk tedavisinin yapılmasının ardından hastanede tedavisinin devam ettiği öğrenilirken, Çinli turistten kan alınarak tahlil sonuçları beklenmeye başladı.

TAHLİL SONUÇLARI ÇIKMADAN 'HASTALIK YOK' AÇIKLAMASI

Nevşehir Sağlık İl Müdürlüğü ise sosyal medyada çıkan haberler sonrasında yazılı bir açıklama yaptı. Henüz tahlil sonuçları netleşmemesine rağmen hastalık olduğunu reddeden Sağlık İl Müdürü Rahim Ünlübay yaptığı açıklamada, “İlimizde koronavirüs taşıyan bir hasta bulunmamaktadır. İlimizin turizm ili olması hasebiyle gerekli her türlü önlemler planlanmıştır. Kamuoyuna önemle duyurulur” iddiasında bulundu.