Netanyahu: Batı Şeria'daki yerleşimleri ilhak edeceğiz

Netanyahu: Batı Şeria'daki yerleşimleri ilhak edeceğiz

İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu, seçimleri yeniden kazanması durumunda işgal altındaki Batı Şeria’da bulunan Yahudi yerleşim yerlerini İsrail’e bağlayacağını söyledi.

İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu, seçimleri yeniden kazanması durumunda Batı Şeria’da bulunan Yahudi yerleşim yerlerini İsrail’e bağlayacağını söyledi.

Seçimlerden üç gün önce bir haber kanalına demeç veren Netanyahu’ya, neden Batı Şeria’daki yerleşimlerde tek yanlı olarak egemenlik ilan etmediği soruldu. İsrail 1967 yılında işgal ettiği Doğu Kudüs ve Golan Tepeleri’ni de tek yanlı kararlarla kendine bağlamıştı.

VOA'nın haberine göre, Netanyahu da bunun üzerine televizyon muhabirine “(Egemenlik ilan) Etmeyeceğimizi kim söyledi? Şu anda o meseleyi görüşüyoruz” diye yanıt verdi.

Netanyahu ardından, “Bana bir sonraki aşamaya geçip geçmeyeceğimizi soruyorsunuz değil mi? Evet, bir sonraki aşamaya geçeceğiz. İsrail’in egemenliğini genişleteceğim ve toplu yerleşimlerle izole yerleşimler arasında da ayrım yapmayacağım” diye devam etti.