Netanyahu, 44 kişinin yaşamını yitirdiği izdiham yerinde protesto edildi

Netanyahu, 44 kişinin yaşamını yitirdiği izdiham yerinde protesto edildi

İsrail Başbakanı, 44 kişinin ölümüne neden olan izdihamla ilgili soruşturma açıldığını duyururken Pazar günü için bir günlük yas çağrısı yaptı.

İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu, Meron Dağı kasabasındaki bir dini festivalde meydana gelen izdihamla ilgili soruşturma başlatıldığını duyururken, kurbanların akrabaları tarafından protesto edilerek yuhalandı. 

İsrail medyasına göre, Lag BaOmer kutlamaları sırasında izdihamda en az 44 kişinin öldüğü ve 150 kişinin yaralandığı ülkenin kuzeyindeki hac bölgesine giden Netanyahu'ya protestocular boş şişeler fırlattı ve hakaretler yağdırdı.

 

Bunu İsrail tarihinin "en kötü" felaketlerinden biri olarak nitelendiren Netanyahu, Pazar gününü "ulusal yas günü" ilan etti ve kurbanların ailelerine baş sağlığı diledi. Ayrıca polisle ve kurtarma çalışmalarına katılan diğer kişilerle de görüştü.

Diğer yandan Başkan Reuven Rivlin’in ofisi, kayıplarını arayanların başkanlık bürosuna başvurmaları çağrısı yaparak "Onları bulmak için her türlü çabayı göstereceğiz" dedi.