Nesli tükenmekte olan beyaz gergedan doğum yaptı

Nesli tükenmekte olan beyaz gergedan doğum yaptı

Avcılık nedeniyle nesli hızla tükenen hayvanlardan biri olan beyaz gergedanların türüne yeni bir üyenin eklenmesi sevinçle karşılandı.

Fransa’nın güneyinde bulunan Aude bölgesindeki Sigean Hayvanat Bahçesi’nde nesli tükenmekte olan beyaz gergedan doğum yaptı.

Gebelik sürecinin 18 ay sürdüğü öğrenilen gergedan Lima’nın 50 kiloluk yavrusunun sağlık durumunun iyi olduğu ve gözlerden uzak bir yerde gözetim altında tutulduğu öğrenildi. 

BEYAZ GERGEDANLARI TANIYALIM

Orta Afrika Beyaz Gergedanı adıyla bilinen beyaz gergedanların boyları 4, yükseklikleri 2 metre ve ağırlıkları 4 tona kadar ulaşabilir. 35 ile 50 yıl arasında yaşarlar.

Beyaz gergedanlar tek tek veya küçük âile grupları hâlinde dolaşırlar. Ter bezleri yoktur ve derilerinin yapısı kurudur. Dişi gergedanın gebelik süresi 13 ile18 ay arasıdır. Genellikle tek yavru doğururlar. Yavrusunu iki yıl emzirirler. Yavru 3-5 yılda erginleşir.

SON ERKEK DE YAŞAMINI YİTİRMİŞTİ

Avcılık nedeniyle türleri yok olma tehlikesiyle karşı karşıya kalan beyaz gergedanların son erkeği geçtiğimiz Mart ayında hayatını kaybetmişti.

 

 

 

DAHA FAZLA