NESKO Madencilik işçilerinin yer altındaki direnişi 5. günü geride bıraktı!

NESKO Madencilik işçilerinin yer altındaki direnişi 5. günü geride bıraktı!

5 gündür yer altında olan işçilerin aileleri her gün madenin önüne gelerek, jandarma kuşatmasına rağmen direnen emekçilere yerin üzerinden destek veriyor.

İleri Haber

İki aylık maaşları, kıdem ve ihbar tazminatları için kendilerini ocağa kapatarak direnişe geçen NESKO Madencilik işçilerinin direnişi 5. günü geride bıraktı.

NESKO Madenciliğe ait bakır madeninde çalışan Dev Maden-Sen’e bağlı 37 işçi, iki aylık maaşları, kıdem ve ihbar tazminatlarının ödenmesi için 26 Şubat’ta kendilerini madene kapatarak direnişe geçti. 5 gündür yer altında olan işçilerin aileleri her gün madenin önüne gelerek, jandarma kuşatmasına rağmen direnen emekçilere yerin üzerinden destek veriyor.

‘2 BİN 500 İCRA DOSYASI VAR’

Bugün yapılan destek eyleminde konuşan İşçi Temsilcisi Sercan Fidan, “Bu şirket 2010’dan beri hiçbir çalışanına kıdem ve ihbar tazminatı yatırmadı, hala da yatırmıyor. Şu an 2 bin 500 icra dosyası varmış, ‘2 bin 600 olsa ne olur’ diyor. Bizim patronumuzun adı Sebahattin Yıldız” dedi.

‘SESİMİZİ HERKES DUYSUN’

Bir madenci eşi ise “Eşlerimiz bir an önce haklarının verilmesini talep ediyor. Bundan başka talepleri yok. Herkes sesimizi duysun istiyoruz. ‘Mahkemeyi kazanıp, alırsınız’ diyorlar ama mahkemeyi kazanıp hala haklarının verilmediği arkadaşlarımız var. Bu tür yollarla üstünü kapatmaya çalışıyorlar” şeklinde konuştu.

‘MAAŞLARINI VERMEYE BİLE TENEZZÜL ETMİYORLAR’

Bir diğer madenci eşi de “Buradan kalbi nasırlaşmış patrona sesleniyorum; eşlerimiz yıllardır sizin yer altında eksik kullandırdığınız malzemeler yüzünden yıllarca madene para verdiler. Şu an maaşlarını bile vermeye tenezzül etmiyorlar. Biz eşlerimizin arkasındayız. Biz hakkımızı alacağız” ifadelerini kullandı.

 

DAHA FAZLA