NBA'de ırkçılığa karşı tarihi adım: Oyuncular sahaya çıkmıyor

NBA'de ırkçılığa karşı tarihi adım: Oyuncular sahaya çıkmıyor

ABD'nin Wisconsin eyaletinde siyah Jacob Blake'in polis kurşunlarıyla öldürülmesine karşı yükselen tepki profesyonel basketbol ligi NBA'e sıçradı. Bugün play-off serisinde Orlando Magic ile karşılaşacak Milwaukee Bucks takımı protesto amacıyla sahaya çıkmadı.

Amerika Birleşik Devletleri'nin Wisconsin eyaletinde bir polis memuru tarafından silahsız olmasına rağmen vurulan siyah vatandaş Jacob Blake’in ölümünün ardından başlayan protestolar, Amerikan profesyonel basketbol ligi NBA'e sıçradı. NBA'de bu akşam The Orlando Magic ile Play-Off maçında karşılaşacak Milwaukee Bucks takımı sahaya çıkmama kararı aldı.

'PROTESTO ETMEK İSTİYORUM'

Dün gece saatlerinde kişisel Twitter hesabı üzerinden açıklama yapan Boston Celtics oyuncusu Jaylen Brown, "Protesto etmek istiyorum" ifadelerini kullanmıştı. NBA yıldızlarından, The Raptors takımının guardı Fred VanVleet ise the Ringer'a verdiği demeçte "Günün sonunda eğer burada oturup değişim yapmaktan söz edeceksen o zaman bir noktada sadece para veya görünürlük değil daha büyük şeyleri kaybetmeyi göze almak zorundayız." diye konuştu.

'DIŞARIDA SİYAHİLER VURULMAYA DEVAM EDİYOR'

Milwaukee Bucks'ın tecrübeli guardı George Hill ise USA Today muhabirlerine yaptığı açıklamada "Dışarda siyahiler vurulmaya devam ediyor ve biz hiçbir şey olmamış gibi maçları oynuyoruz. Bu lanet yere hiç gelmemeliydik. Kabul edelim ki burada olmamızın tek nedeni para, başka bir şey değil." dedi.

DİĞER TAKIMLAR DA BOYKOTA HAZIRLANIYOR

Irkçılık ve adaletsizliğe dikkat çekmek amacıyla Play-Off turunda sahaya çıkmama kararı alan Milwaukee Bucks takımının ardından, NBA liginin diğer takımları Houston Rockets, Oklahoma City ve Los Angeles Lakers, Portland Trail Blazers oyuncuları da sahaya çıkmama kararını açıkladı.

OYUNCULAR TOPLANTI YAPACAK

 Maçlara çıkmayı boykot eden oyuncuların tamamı, bugün Türkiye saatiyle 03.00'da bir toplantı düzenleyerek bundan sonraki süreçte nasıl hareket edeceklerini tartışacaklar. 

DAHA FAZLA