NATO'dan Türkiye'ye füze uyarısı

NATO'dan Türkiye'ye füze uyarısı

Türkiye’ye Rusya’dan satın alınan S-400 füze savunma sistemleriyle ilgili bir uyarı geldi.

Bir dizi temas için Yunanistan’da bulunan NATO Genel Sekreteri Yardımcısı Rose Gottemoeller, Türkiye’nin bir süre önce Rusya’dan satın aldığı S-400 füze savunma sistemlerinin, NATO sistemlerine entegre edilemediğini belirterek "Bir NATO ülkesi, bu sistemleri almadan önce bu konu incelenmeli" dedi.

Gottemoeller, "Füze savunma sistemlerine gelecek olursak; NATO üyeleri, en yüksek etkinliğin yalnızca NATO sistemleriyle işbirliği yapılarak sağlanabileceğini düşünüyor. Bu sistemleri incelemek istiyoruz. S-400 sistemleri, NATO ülkelerinin sistemlerine entegre edilemiyor. Bu nedenle, bir NATO üyesi söz konusu sistemleri almaya karar vermeden önce bu hususu değerlendirmeli" dedi. (SPUTNİK)

İLERİ HATIRLATIYOR

Türkiye’nin Rusya’dan S-400 füze savunma sistemi satın alması ABD ile Türkiye arasında gerilime neden olmuştu. Türkiye’nin Rusya ile yakınlaşması üzerine Batılı ülkelerde “eksen kayması” tartışmaları yeniden alevlenmiş, Türkiye’nin “Batı’dan uzaklaştığı” yorumları yapılmıştı.

Erdoğan, Rusya’dan S-400 alınmasına ilişkin ABD ve NATO’dan gelen eleştirilere, “Herkes kendi savunma anlayışını kendine göre oluşturabilir. Bizler NATO içinde bu imkânları yakalayamıyorsak, bu imkanları sağlayamıyorsak, o zaman elbette başımızın çaresine bakmak durumundayız” demişti.