NATO'dan S-400 açıklaması: 'Endişeliyiz ama Türkiye önemli bir müttefik olmaya devam edecek'

NATO'dan S-400 açıklaması: 'Endişeliyiz ama Türkiye önemli bir müttefik olmaya devam edecek'

Türkiye'nin Rusya'dan aldığı S-400'lerle ilgili bir açıklama yapan Stoltenberg, "Endişeliyiz ama Türkiye çok önemi bir müttefik" dedi.

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, örgütün Türkiye’nin Rus S-400 füze savunma sistemlerini satın alma kararının sonuçlarından endişeli olduğunu, fakat aynı zamanda Ankara’nın ‘değerli’ bir müttefik olmaya devam edeceğinden de emin olduğunu belirtti.

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Türkiye’nin Rusya'dan S-400 füze savunma sistemlerini satın alması ile ilgili bir açıklama yaptı. Stoltenberg, NATO’nun Türkiye’nin bu kararının sonuçlarından endişe duyduğunu, fakat aynı zamanda Ankara’nın ‘değerli’ bir müttefik olarak kalacağından ve örgütle birlikte diğer sorunlar üzerinde çalışmaya devam edeceğinden emin olduğunu söyledi.

Stoltenberg, “Türkiye’nin S-400 sistemlerini satın alma kararı ulusal, egemen olmasına rağmen ben bu kararın sonuçlarından endişeliyim, zira NATO için silahların operasyonel uyumu önemli. Rus S-400 sistemi örgütün birleşik hava-füze savunma sistemine entegre edilmeyecek” dedi ve söz konusu kararın ‘F-35 avcı uçaklarının teslimatı için de sonuçları olacağını’ ekledi.

‘TÜRKİYE ÇOK ÖNEMLİ BİR MÜTTEFİK OLMAYA DEVAM EDECEK’

“S-400 konusu çok ciddi, ancak Türkiye’nin katkısı ve NATO’daki rolü, S-400 konusuna göre çok daha derin” diyen Stoltenberg, sözlerine şöyle devam etti: 

“Türkiye’nin NATO’nun çok değerli ve önemli bir müttefiki olmaya devam edeceğinden ve S-400’lerin sorun yaratmasına rağmen diğer birçok meydan okumaların üzerinde birlikte çalışacağımızdan kesinlikle eminim.”