NATO: Türkiye Rusya'dan S-400 alırsa sonuçlarına katlanır

NATO: Türkiye Rusya'dan S-400 alırsa sonuçlarına katlanır

NATO Askeri Komitesi Başkanı Orgeneral Petr Pavel, Rusya'dan S-400 füze savunma sistemi almak isteyen Türkiye'nin bunun "sonuçlarıyla" da yüzleşeceğini söyledi.

NATO Askeri Komitesi Başkanı Orgeneral Petr Pavel, Türkiye'nin Rusya'dan S-400 füze savunma sistemi alma planına ilişkin açıklamada bulundu. 

"TÜRKİYE ENTEGRE HAVA SAVUNMA SİSTEMİNİN DIŞINDA KALIR"

Defense News'in haberine göre, çarşamba günü Washignton'da Savunma Yazarları Grubu'na konuşan Pavel, Rusya'dan S-400 füze savunma sistemi alınmasının Türkiye'nin NATO'nun entegre hava savunma sisteminin bir parçası olmasını engelleyeceğini söyledi. 

"SONUÇLARIYLA YÜZLEŞİRLER"

Ulusların savunma kararlarını vermede bağımsız olduğunu söyleyen Pavel, "Bu kararı vermekte bağımsız olan ülkeler, bu kararın sonuçlarıyla yüzleşmekte de bağımsızdır" dedi. 

ERDOĞAN: BAŞIMIZIN ÇARESİNE BAKARIZ

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, S-400 tartışmasına ilişkin açıklamasında, "Herkes kendi savunma anlayışını kendine göre oluşturabilir. Bizler NATO içinde bu imkânları yakalayamıyorsak, bu imkanları sağlayamıyorsak, o zaman elbette başımızın çaresine bakmak durumundayız" ifadelerini kullanmıştı.